Nove nagrade za Tamo i ovde

0
Tamo i ovde, film Darka Lungulova, u poslednja tri dana postigao je veliki uspeh na svetskim festivalima. Naime, na tri festivala - Cinéma Tous Ecrans u Ženevi, Orlando Film Festivalu u SAD i Fort Laurderdale Film Festivalu, film je osvojio ukupno sedam nagrad

Tamo i ovde je na prestižnom Cinéma Tous Ecrans festivalu u Ženevi (Švajcarska) osvojio tri značajne nagrade - nagradu Zlatni odraz za najbolju režiju (Reflet d’Or pour la meilleure realization), FIPRESCI nagradu internacionalne filmske kritike i Titra nagradu koja podrazumeva podršku distributeru filma u Švajcarskoj.

U subotu osmog novembra, Tamo i ovde je na festivalu u Orlandu (SAD) osvojio nagradu za najbolji strani film, a Darko Lungulov i David Tornton su bili specijalni gosti Orlando Film Festivala.

Na festivalu Fort Lauderdale International, gde je Darku već uručena nagrada Duh Nezavisnog filma, na zvaničnom zatvaranju festivala objavljeno je da je Tamo i ovde dobio još dve nagrade: David Tornton – nagrada za najboljeg glumca u stranom filmu i Darko Lungulov – nagrada za najbolju režiju stranog filma.

Tokom novembra Tamo i ovde će biti u zvaničnoj konkurenciji još četiri internacionalna festivala u Francuskoj, Grčkoj, Turskoj i Rusiji.

Tamo i ovde se trenutno prikazuje u bioskopima u Srbiji, a do sada otkupljen za bioskopskpu distribuciju u Nemačkoj, Švajcarskoj, a nedavno i u Grčkoj i Mađarskoj. U toku su pregovori sa distributerima u SAD, gde se biskopsko prikazivanje očekuje iduće godine.

TAGOVI: Tamo i ovde
makonda-tracker