Osmi dan na Sinemaniji

Osmog dana revije L’Oreal Paris Cinemania, petog novembra na premijernom programu biće filmovi Izvan svake sumnje u 17, Kapitalizam: Ljubavna priča u 19.30 i Drugi čovek u 22 časa
0
1 / 2 Foto: Promo

U trileru Izvan svake sumnje Martin Hanter, advokat besprekornog dosijea koji je stekao stavljajući kriminalce iza rešetaka, kandiduje se za guvernera na predstojećim izborima. Međutim, kada ambiciozni novinar početnik, Si Džej krene da istražuje Hantera zbog nameštanja dokaza, dosije državnog tužioca stavlja se pod znak pitanja. Da bi uhvatio korumpiranog tužioca na delu, Si Džej sa Hanterom započinje riskantnu igru mačke i miša i namešta sebi optužbu za ubistvo. Ela, Hanterova pomoćnica, u romantičnoj je vezi sa Si Džejem. Ne znajući za njegov plan, ona će se naći u rascepu između političkih ambicija svoga šefa i Si Džejeve opasne akcije.

Uloge tumače Majkl Daglas, Amber Tamblin, Džes Metkalf, Džoel Dejvid Mur. Reditelj je Piter Hejms.

Na dvadesetogodišnjicu svog remek dela Rodžer i ja, Мajkl Mur nam donosi priču o katastrofalnom uticaju korporativne dominacije na svakodnevni život Amerikanaca (i po inerciji, na ostatak sveta) – Kapitalizam: Ljubavna priča. Ovoga puta zločinac je gori od Dženeral motorsa, a mesto zločina veće od Mičigena. Uz humor i šok, Mur istražuje tabu pitanja: Koja je cena ljubavi prema kapitalizmu koju Amerika plaća? Nekada je ta ljubav izgledala čedno. Danas, pak, američki san izgleda pre kao noćna mora. Imamo priliku da zavirimo u domove običnih ljudi, čiji su životi potpuno promenjeni, a potom i da potražimo objašnjenja za to u Vašingtonu i drugim centrima moći, a tu pronalazimo simptome svake loše ljubavne priče: laži, zloupotrebe, prevare... i 14000 radnih mesta, koja se ugase svakog dana. Film Kapitalizam: Ljubavna priča predstavlja kulminaciju Murovog dosadašnjeg rada i nadu u to kakva bi naša budućnost mogla biti. To je njegov najnoviji pokušaj da odgovori na pitanje, koje postavlja kroz čitav svoj opus: Ko smo mi i zašto smo ovakvi kakvi jesmo?

U drami Drugi čovek Ričarda Ejra posle mnogo godina braka muž ostaje bez supruge. Neposredno nakon toga, stiže pismo adresirano na nju, od drugog čoveka. Opsednut nalaženjem istine, muž će odgovoriti na pismo, pretvarajući se da je njegova pokojna supruga. Uskoro će otkriti ljubav kakvu neće moći da razume. Uloge tumace Lajam Nison, Antonio Banderas, Laura Lini, Romola Garai, Kreg Parkinson.

Na repriznom programu u Sava centru će biti prikazani filmovi: Džuli i Džulija u 12 i Mamurluk u Vegasu u 14.30.

Na repriznom programu u bioskopu Tuckwood Cineplex biće prikazani Hari Poter i Polukrvni Princ u 16 h, Braća Blum u 19 i Anđeli i demoni u 21.30.

makonda-tracker