Još jedna nagrada za Tamo i ovde

0
Tamo i ovde film reditelja i scenariste Darka Lungulova, koji se trenutno prikazuje u bioskopima u Srbiji, dobio je nagradu Spirit of Independence Award na prestižnom Fort Lauderdale International Film Festivalu u SAD
foto: promo
foto: promo

Tamo i ovde je prikazan u prepunoj sali legendarnog Cinema Paradiso bioskopa, a režiseru Lungulovu nagrada je uručena neposredno posle projekcije filma, pošto neće biti prisutan na svečanoj dodeli nagrada zakazanoj za osmi novembar. Lungulov je izjavio da je ova nagrada izuzetno priznanje za sve koji su nesebično radili na ovom filmu i doprineli da uprkos skromnim sredstvima ovaj film poraste i postigne značajan uspeh na svetskim festivalima. Ovo je 24. izdanje Fort Lauderdale International Film Festivala koji važi za jedan od najvažnijih na jugoistoku SAD-a. Festival je poznat po predstavljanju najboljih filmova iz svetske kinematografije i američke nezavisne produkcije. Ove godine specijalni gost festivala je glumac Metju Broderik kojem će biti uručena nagrada za izuzetnu filmsku karijeru.

Tamo i ovde u novembru nastavlja svoj festivalski život na čak sedam internacionalnih festivala - u Ukrajini, SAD, Holandiji, Francuskoj, Grckoj, Turskoj i Rusiji.

makonda-tracker