Tamo i ovde na američkoj turneji

0
Tamo i ovde, trenutno najgledaniji domaci film u bioskopima, 12. oktobra istovremeno je prikazan na dva važna filmska festivala u Americi - Hamptons International Film Festivalu i Mill Valley Film Festivalu
Foto: Story arhiva
Foto: Story arhiva

MIll Valley Film Festival čiji je osnivač California Film Institute, ove godine održava se po 32 put, a prema magazinu Screen International je među Top 10 američkih festivala. Na ovom festivalu filmovi počinju svoju kampanju za prestižnu nagradu Oskar, te je učešće na istom značajno za Tamo i ovde, jer će nakon što ispuni uslov o distribuciji u Americi konkurisati za sve kategorije Oskara, osim one za najbolji film na stranom jeziku.

Hamptons International Film Festival je jedan od najprestižnijih u Americi. Na ovom festivalu je 2008. godine prikazan Slumdog Milionare, film koji je te godine osvojio osam Oskara.

Pored glavnog glumca Dejvida Torntona i režisera Darka Lungulova, na ovom festivalu će prisustvovati i deo NY ekipe: Enton Pejgan, Jelena Mrđa i producenti Vladan Nikolić, Džim Stark, Dejvid Nimer i Goran Petmil.

Inače, sa prethodnim filmom Escape Darko Lungulov je na ovom festivalu osvojio nagradu publike.

Na oba festivala Tamo i ovde prikazan je u World Cinema programu.

Posle ova dva, film Tamo i ovde će biti prikazan na još dva američka festivala - Fort Lauderdale Internation Film Festival i Orlando Film Festival.

makonda-tracker