Dečiji filmski festival – Kids Film Fest

Dečiji filmski festival će se, po peti put za redom, održati od 19. do 25. oktobra u Beogradu u Dvorani Doma Sindikata i novom multipleksu Kolosej, u tržnom centru Ušće
0
1 / 4 Foto: Promo

Paraleno sa Beogradom filmovi će biti prikazani i u brojnim gradovima širom Srbije - Užice, Čačak, Kraljevo, Kruševac, Subotica, Požarevac, Zrenjanin, Lazarevac, Obrenovac, Leskovac, Smederevo i Vrnjačka Banja).

Ideja ovog festivala je, kao i predhodnih godina, da se prikažu najkvalitenija filmska ostvarenja koja dolaze iz celog sveta za decu predškolskog i školskog uzrasta, kao i edukacija kroz zabavu putem različitih kreativnih radionica i igraonica.

Ove godine, publiku očekuje 14 filmskih premijera, a veliki broj naslova na Dečijem filmskom festivalu biće sinhronizovan na srpski jezik.

Tokom dana vikenda (petak, subota i nedelja – 23, 24. i 25. oktobar) celokupan program festivala seli se u multipleks Kolosej, gde će deca i njihovi roditelji imati priliku da pogledaju program filmova u ambijentu najsavremenijih bioskopskih sala, kao i da pogledaju izbor 3D filmova po popularnoj ceni od 200 dinara (Ledeno doba 3, Koralina i tajanstveni svet i Muvajmo na mesec).

Pored filmova, u holu Doma sindikata i ove godine, u pauzi filmova, odvijaće se program Kids arene – različite kreativne i edukativne radionice, crtaonice i igraonice za decu!

Festival je podržan od strane Ministarstava kulture i prosvete kao i Gradskih sekretarijata za kulturu, za obrazovanje i za saobraćaj. Takođe, i Udruženja učitelja Srbije, Beograda i Novog Sada već tradicionalno podržavaju ovaj festival.

Svaka kupljena karta je i kupon za veliku nagradnu igru: poslednjeg dana festivala, uz prisustvo televizije Pink Kids, kao i na predhodnim festivalima, biće izvučeni dobitnici vrednih nagrada.

Oficijelni sajt festivala: www.kids-fest.com

makonda-tracker