Đavolja varoš na festivalu u Roterdamu

0
Film Đavolja varoš reditelja i scenariste Vladimira Paskaljevića uključen u glavnu oficijelnu selekciju međunarodnog festivala u Roterdamu koja se zove Bright future

Festival u Roterdamu je najznačajniji festival debitantskog filma na svetu i smatra se mestom koje je takozvana pista za poletanje svetskih talenata. Pored projekcija filmova, poznat je i po CineMart programu koji organizuje sastanke i saradnju između producenata različitih zemalja. Skoro svaka koprodukcija koja se ugovori na CineMartu završi se uspešno, to jest, snimljenim filmom.

Pored CineMarta, roterdamski festival je poznat i po Hubert Bals Fondu, fondaciji koja potpomaže projekte koji dolaze iz manje razvijenih zemalja i najuticajnija je preporuka u Evropi za pronalaženje sredstava. Poznati filmovi koji su dobili pomoć te fondacije su Grbavica (Zlatni Medved 2007.), 4 meseca, tri nedelje i dva dana (Zlatna Palma 2008.) i mnogi drugi.

Pored festivala u Roterdamu, film Đavolja varoš uključen je i u oficijelnu selekciju Panorama internacionalnog mediteranskog filmskog festivala koji se ove godine održava u Monpeljeu od 23. oktobra do prvog novembra.

makonda-tracker