Mačak u čizmama stiže u bioskope

0
Filmska adaptacija priče Šarla Peroa Mačak u čizmama naći će se na redovnom bioskopskom repertoaru od 24. septembra
foto: promo
foto: promo

Slobodna adaptacija čuvene priče Šarla Peroa Mačak u čizmama, namenjena svim generacijama prvi put će se naći na bioskopskom platnu. Uz pomoć malih trikova i humora, mačak u čizmama pomaže mladom mlinarevom sinu Pjeru da dođe do slave i bogatstva, ali i do venčanja sa princezom Manonom, u koju je ludo zaljubljen.

Nakon očeve smrti, Pjer nasleđuje mačka koji govori kao čovek i nosi čudesne čizme koje mu daju magične moći. Mladi momak je beznadežno zaljubljen u kraljevu kćer, princezu Manonu, koja predivno pleše a to isto očekuje i od svog budućeg muža. Pjer nije vičan igranju, ali, možda ipak ima nade… Mačak je rešio da mu pomogne da osvoji srce lepe princeze. Nažalost, i ogavni dvorski komornik takođe želi da se oženi princezom i eliminiše svakog potencijalnog suparnika. On naređuje grbavom pomoćniku da pronađe Pjera i isporuči ga Monstrumu. U svom fantastičnom dvorcu, Monstrum, preobražen starom magijom, sanja samo o jednom: da se pretvori u labuda. Monstruoznost baš i nije njegov fah!

Nakon gomile peripetija, mačak uspeva da ubaci svog gazdu pod imenom markiz od Karabasa u kraljevski dvorac gde će se konačno sresti sa princezom. Iako će se na balu otkriti da Pjer zapravo nije markiz, princeza ipak neće ostati imuna na njegov šarm.

Film su režirali Žerom Desam i Paskal Erol. Glasove junacima pozajmljuju Žerom Desam, Joland Moro, Luiz Valon, Artur Desam.

makonda-tracker