Padaće ćufte prednjači na box-office listama

0
Animirani film Padaće ćufte, koji u naše bisokope stiže 22. oktobra, debitovao je na prvom mestu ovonedeljne box office liste sa zaradom od 30.1 miliona dolara, našavši se na trećem mestu najboljih septembarskih otvaranja ikada.

Urnebesna avantura Padaće ćufte inspirisana je omiljenom knjigom za decu Džudi i Rona Bereta. Knjiga je napisana 1978. godine, a još tada je bilo sigurno da će zahvaljujući svom šarmantnom smislu za humor i fantastičnoj temi – grad u kome hrana pada sa neba – jednom biti pretočena u animirani film. U središtu radnje filma Padace ćufte je Flint Lokvud, pronalazač koji čezne za tim da izmisli nešto što će usrećiti ljude. Njegov grad je nesrećan – nakon što je zatvorena fabrika sardina u konzervi, sve što imaju su ogromni viškovi sardina. Zato Flint pronalazi rešenje problema – mašinu koja pretvara vodu u hranu. A kada ona zaista proradi, Flint od autsajdera postaje gradski heroj. Onda, naravno, sve polazi naopako...

Film su režirali Fil Lord i Kristofer Miler, a glasove pozajmljuju Bil Heder, Ana Faris, Džejms Kan, Endi Semberg, Brus Kempbel, Bendžamin Bret. U domaće bioskope dolazi 22. oktobra.

makonda-tracker