Neko me ipak čeka na festivalu u Berlinu

Film Marka Novakovića Neko me ipak čeka, urađen u produkciji RTS, primljen je u zvaničnu selekciju najeminentnijeg evropskog TV festivala igranih i radio programa Prix Europa, koji će se održati u Berlinu od 18. do 23. septembra
0
1 / 2 Foto: Promo

Neko me ipak čeka učesnik je skoro svih domaćih filmskih festivala i do sad je osvojio već četiri priznanja - Specijalnu nagradu žirija Festivala evropskog filma na Paliću, Treću nagradu za scenario na festivalu scenarija u Vrnjačkoj Banji, Nagrade kritike FRIPRES za glumicu Mirjanu Karanović Filmskih susreta u Nišu i Nagrade Zlatna Lincura festivala na Palama.

Film je snimljen po predlogu za scenario Duška Premovića (radni naslov: Tri priče) koji je na konkursu za TV film koji je je 2007. godine raspisala Radio-televizija Srbije, osvojio prvu nagradu u konkurenciji od 434 anonimno prispelih radova.

U filmu Neko me ipak čeka kroz prozor današnjeg turobnog i složenog trenutka, četiri žene bore se za svoj stav, svoj integritet, svoje dostojanstvo i svoje pravo na odluku na pitanje: roditi ili ugasiti novi zivot?

Glavne uloge u filmu tumače: Anica Dobra, Nada Šargin, Dušanka Stojanović, Marija Vicković, Ljiljana Stjepanović, a tu su još i: Tanasije Uzunović, Ljubomir Bandović, Mira Karanović, Elizabeta Đorevska, Dubravko Jovanović...

Autorski tim koji je realizovao ovaj, veoma uspeli projekat RTS-a, sačinjavaju: reditelj Marko Novaković, urednik Dragana Bošković, direktor fotografije Bojan Rakić, scenograf Irena Marjanov, kostimograf Suzana Gligorijević, kompozitor Vladimir Pejković i montažer Goran Mitrović.

Film Neko me ipak čeka imaće svoju televizijsku premijeru sredinom oktobra meseca 2009, na Prvom programu Radio-televizije Srbije.

makonda-tracker