Rajan Džonson na premijeri filma Braća Blum

0
Američki reditelj Rajan Džonson prisustovaće beogradskoj premijeri filma Braća Blum, koja je zakazana za sredu, 23. septembar od 21 čas u bioskopu Kolosej Multiplex, u TC Ušće
foto: promo
foto: promo

Film Braća Blum, sa Edrijenom Brodijem, Rejčel Vajs, Markom Rufalom i Rinko Kikuči u glavnim ulogama sniman je velikim delom u Beogradu i okolnom području, kao i u Crnoj Gori, i predstavlja prvo strano filmsko ostvarenje koje je posle mnogo godina snimano kod nas. U filmu učestvuje i brojna domaća filmska ekipa, a manje uloge dobili su i Josif Tatić, Dubravko Jovanović, Branka Pujić, Ana Sofrenović i Mira Banjac. Braća Blum su snimljena kod nas u saradnji sa domaćom kompanijom Work in Progress.

U akcionom i pustolovnom filmu američkog reditelja Rajana Džonsona (Brick), Brodi i Rufalo igraju braću, profesionalne prevarante koji žele da svoju karijeru okončaju unosnom obmanom ekscentrične bogatašice Penelope u spektakularnoj avanturi koja se ih odvesti na put oko sveta. Blum se smišljeno uvlači u život dosadne i usamljene bogate naslednice iz Nju Džersija. Kada iskrena romansa među njima počne da cveta, on će doći u situaciju da preko volje mora da zloupotrebi njenu naivnost. Ali, Penelope je već zagrizla mamac i impulsivno se priključuje Blumu, Stefanu i seksi Japanki po imenu Beng Beng na prekookeanskom brodu koji plovi ka Grčkoj. Penelope je ubeđena da je pred njom avantura života i nudi ček od milion dolara za ovaj dogovor. Dok četvorka prolazi Atinu, Prag, Meksiko, Sant Petersburg, lanac prevare steže sve čvršće i Blum počinje da se pita da li je njegov brat smislio najopasniju prevaru svog života.

Premijeru filma Braća Blum i dolazak Rajana Džonsona u Beograd podržao je USAID Projekat za razvoj konkurentnosti Srbije koji od oktobra 2007. radi sa sektorom filma i produkcije. Projekat, u saradnji sa srpskim producentskim kompanijama, promoviše prednosti Srbije kao destinacije za strane produkcije. U saradnji sa filmskom industrijom pokrenuo je Film in Serbia, promotivnu kampanju kao i veb sajt www.filminserbia.com i podržao osnivanje Srpske filmske asocijacije koja radi na privlačenju inostranih produkcija u našu zemlju. Projekat je podržao i promociju srpskih producentskih kompanija na mnogim specijalizovanim sajmovima uključujući i Producentsku mrežu u Kanu, Američki sajam filmskih lokacija, Sigraf festival u Los Anđelesu i mnoge druge koji su do sada rezultirali u ugovorima od 13.5 miliona dolara.

Braća Blum će na redovnom bioskopskom repertoaru biti od 24. septembra.

Preko linkova u nastavku možete pogledati nove klipove iz filma.

BLUM SREĆE PENELOPU:

TRIK SA KARTAMA:

NEŠTO JE KRENULO NAPAKO:

Trejler:

 

makonda-tracker