Film o romskim svadbama u Discovery maniru

0
Produkcija Prve medijske akademije, trening centra za novinare u Beogradu, pravi dokumentarni film o romskim svadbama, u maniru filmova na Discovery kanalu. Narator priče biće glumac Petar Božović
foto: Vladimir Šporčić
foto: Vladimir Šporčić

Prva medijska akademija, trening centar za novinare u Beogradu, koji u saradnji sa Fakultetom informacionih tehnologija obučava mlade novinare, pokrenuo je svoju TV produkciju (PMA RS produkcija). Ovo je prva produkcija u Srbiji koja će praviti dokumentarne filmove estetike Discovery i History kanala. Do kraja godine izlazi prvi film i to na temu romskih svadbi u Srbiji. Autor prvog filma produkcije Prve medijske akademije biće Milan Popović, autor serijala Dosije zatvor i Dosije navijači, snimatelj je Dalibor Tonković, jedan iz grupe najtalentovanijih sa katedre filmske kamere FDU-a, narator filma je naš proslavljeni glumac Petar Božović, a na projektu rade i filmski montažeri i tim za specijalne efekte.

Odmah nakon prvog filma počinje izrada serijala Serbian Stories o najinteresantnijim običajima i pričama iz Srbije. Svi filmovi će biti slati na svetske festivale, pa emitovani u Srbiji. 

Prva medijska akademija će i svoje polaznike uključivati u ovakve TV projekte. Trening za mlade novinare počinje u oktobru, a više informacija potražite na sajtu www.pma.rs.

Prvu medijsku akademiju pokrenuo je tim ljudi u kome niko nije stariji od 29 godina, a predavači u trening centru su Filip Švarm, Jovan Memedović, Ivan Mrđen, Dejan Đurović, Danica Vučenić, Jakša Šćekić, Zoran Pavić, Zoran Panović, Miša Vasić, Slobodan Šarenac...

makonda-tracker