Filmske premijere ove jeseni

Kompanija Taramaunt film za septembar je pripremila premijere najvećih svetskih hitova i jedno domaće ostvarenje
0
1 / 2 Foto: Taramount

U produkciji Dizni Piksara dolazi film Do neba, avanturistička komedija o sedamdesetosmogodišnjem prodavcu balona Karlu Fridreksenu koji konačno ispunjava svoj san - vezuje hiljade balona za svoju kuću i poleće u veliku avanturu u divljinama Južne Amerike. Međutim, prekasno otkriva da se ostvaruje i njegova najgora noćna mora, u vidu devetogodišnjeg optimističnog istraživača divljih predela, Rasela. Premijera novog Diznijevog animiranog ostvarenja zakazana je za 13. septembar u Sava Centru.

Paramaunt Pictures i Hazbro, koji su sarađivali na svetskom blokbasteru Transformersi, ponovo su se udružili u još jednoj akcionoj avanturi G.I. Joe: Uspon kobre. Od egipatskih pustinja, do dubokog leda polarnih ledenih pokrivača, elitna jedinica koristi najnapredniju špijunsku i vojnu opremu za borbu protiv korumpiranog trgovca oružjem, Destroa i misteriozne organizacije Kobra koja preti da ceo svet pretvori u haos. Film je režirao reditelj filmova Mumija i Povratak mumije Stiven Somers, a premijera kod nas će biti 23. septembra u bioskopu Kolosej.

Od 29. oktobra, u bioskopima će početi da se prikazuje novi akcioni triler Surogati sa Brusom Vilisom u glavnoj ulozi. Film govori o ljudima koji žive svoje živote iz svojih domova preko robotskih surogata. To je idealni svet u kojem zločin, bol, strah i posledice ne postoje. Kada prvo ubistvo posle više godina uzdrma ovu utopiju, FBI agent Grir koga tumači Brus Vilis otkriva ogromnu zaveru koja leži iza fenomena surogata i mora da napusti svog sopstvenog surogata, rizikujući život da bi razotkrio ovu misteriju.

Dugo najavljivani film Đavolja varoš premijerno će biti prikazan Beogradskoj publici 9. oktobra u Sava Centru. Film je urbana, crna komedija o savremenom Beogradu. Sudbine nekoliko različitih likova spajaju se na dan kada poznati srpski teniseri igraju na važnom takmičenju, a to su sudbine: siromašne devojčice koja pokušava da priušti sebi časove tenisa po svaku cenu, biznismena koji ne može da izbegne korupciju, bogatog tinejdžera koji ne može da kupi ljubav, tinejdžerke sponzoruše koja pokušava da pronađe bogatog muža, bogatih prostitutki koje se prave da su srećne, taksiste koji okrivljuje ceo svet za svoju ličnu nesreću. Jednu od glavnih uloga u ostvarenju Vladimira Paskaljevića tumači Lazar Ristovski. Naš poznati glumac je na 44. Filmskim susretima u Nišu, dobio nagradu Gran pri između ostalog i za ulogu u filmu Đavolja Varoš.

Danilo Mašojević

makonda-tracker