Premijera Đavolje varoši

Beogradska premijera filma Đavolja varoš zakazana je za 9. oktobar u 20 i 30 u Sava centru. Ova urbana crna komedija već je pridobila simpatije gledalaca na festivalima tokom leta
1
1 / 18 Foto: Promo

Đavolja varoš je urbana crna komedija o Beogradu danas. Sudbine nekoliko različitih likova spajaju se na dan kada poznati srpski teniseri igraju na važnom takmičenju, a to su sudbine siromašne devojčice koja pokušava da priušti sebi časove tenisa po svaku cenu, biznismena koji ne može da izbegne korupciju, bogatog tinejdžera koji ne može da kupi ljubav, tinejdžerke - sponzoruše koja pokušava da pronađe bogatog muža, bogatih prostitutki koje se prave da su srećne, taksiste koji okrivljuje ceo svet za svoju ličnu nesreću.

Svetsku premijeru film je imao u okviru takmičarskog programa East of West 09. jula na filmskom festivalu u Karlovim Varima.

Nakon toga, 23. jula 2009. prikazan je u glavnom takmičarskom programu festivala na Paliću, a u Montrealu će biti revijalno prikazan u selekciji Focus on The World Cinema u izboru najboljih filmova ove godine iz celog sveta.

- Niko nije toliko dobar pisac kao život. Dobri pisci od njega kradu ideje. Takva vrsta krađe može da bude umetnost. Moraš da izabereš šta želiš da ukradeš, da te niko ne uhvati, da to prepakuješ i prodaš ukradenu robu. Izabrao sam scene koje odražavaju moja osećanja o vremenu u kome živimo – rekao je reditelj ovog filma Vladimir Paskaljević.

Vladimir Paskaljević diplomirao je filmsku režiju na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Za svoj kratki studentski film Delfini su sisari dobio je nekoliko međunarodnih priznanja. Paskaljević je i autor priznate knjige kratkih priča pod nazivom Optimisti (2006), na osnovu koje je reditelj Goran Paskaljević snimio istoimeni film koji je osvojio mnogobrojne nagrade.


makonda-tracker