Hitna pomoć u Montrealu

Film Gorana Radovanovića biće prikazan na jednom od najvažnijih svetskih filmskih festivala
0
1 / 2 Foto: Promo

Hitna pomoć je savremeni istorijski film koji odražava dramu dubokih socijalnih promena koje je srpsko društvo pretrpelo na prelazu u 21. vek. Priča koja se proteže od pada poslednjeg evropskog totalitarizma 2000. godine do trenutnog čekanja krhke balkanske demokratije pred vratima Evropske unije devet godina kasnije, predočena je kroz pregled događaja u lokalnoj Hitnoj pomoći.

Veran duhu modernog neorealizma, film ovaj razvitak ilustruje kroz tri priče smeštene u tri različita perioda koje spajaju međusobno povezani i uslovljeni likovi.

Film Hitna pomoć predstavljaće Srbiju u zvaničnom takmičarskom programu Međunarodnog filmskog festivala u Montrealu. Biće prikazan u okviru sekcije First Films World Competition ovog filmskog festivala A kategorije koji će se održati od 27. avgusta do sedmog septembra 2009. godine. Svetskoj premijeri filma prisustvovaće reditelj filma Goran Radovanović. Uloge u filmu tumače: Vesna Trivalić, Nataša Ninković, Sonja Kolačarić i Tanasije Uzunović. Posle Montreala, film će biti prikazan u konkurenciji 46. Međunarodnog filmskog festivala u Antaliji sredinom oktobra, a do kraja godine trebalo bi da premijerno budu prikazan i u Beogradu.

makonda-tracker