Miki Rurk na Sarajevskom festivalu filma

1
Zvezda filmova Devet i po nedelja i Lepi Džoni gostovaće u Sarajevu na petnaestom filmskom festivalu koji se održava od 12. do 20. avgusta

Pedesettrogodišnji Miki Rurk pojaviće se kao glavna zvezda zatvaranja 15. Sarajevskog filmskog festivala. Slavni glumac se posle duže pauze vratio na filmsko platno i publici će se predstaviti sa filmom Rvač za koji je nagrađen Zlatnim globusom.

Među zvanicama festivala, pored Mikija Rurka, naći će se i režiser i producent filma Rvač Daren Aronofski i Skot Frenklin, britanska rediteljka Andrea Arnold i dobitnik Zlatne palme u Kanu Kristijan Munđiu. Takođe je najavljen i dolazak oskarovke Keri Foks i glumca Stelana Skarsgarda.

Festival će otvoriti nagrađivani film Kristijana Munđiua Priče iz zlatnog doba, koji govori o mitovima koji su nastali u vreme Čaušeskuovog režima. Film se sastoji iz šest delova, a kao i u Kanu, biće prikazano pet. Sarajevska publika moći će da vidi i film Izgubljeni zagrljaj Pedra Almodovara, koji je premijeru imao u Kanu. Glavna uloga poverena je Penelopi Kruz, a film pripoveda o tragičnoj ljubavi glumice i slepog, ostarelog reditelja, koji želi da snimi svoj poslednji film.

Film Nevreme nemačkog reditelja Šmita, biće premijerno prikazan u regionu, a govori o suđenju ratnom zločincu za dela počinjena u Bosni i Hercegovini.

Vanja Radenković

makonda-tracker