Tamo i ovde u Aziji

0
Film Tamo i ovde, reditelja i scenariste Darka Lungulova, imao je svoju azijsku premijeru na festivalu Skip City International u Japanu i to u zvaničnoj konkurenciji, u programu World Cinema, sa još 11 filmova iz celog sveta
foto: promo
foto: promo

Festival je svečano otvorio gradonačelnik Kavagučija i predstavio 12 reditelja iz celog sveta koji su gosti festivala, kao i članove žirija. Na svečanom otvaranju premijerno je prikazano digitalno remasterovano remek delo Rašomon Akira Kurosave. Pored reditelja Lungulova, svečanom otvaranju prisustvovala je i predstavnica ambasade Republike Srbije u Japanu, Aleksandra Kovač. Ovo je prvi put da je jedan srpski film uvršten u zvaničan program ovog festivala. Skip City je 2003. godine bio prvi festival u svetu posvećen digitalnom filmu.

Tamo i ovde je prikazan sa vrhunskog 4K digitalnog projektora, a japanska publika je film odlično prihvatila. Lungulov je nakon projekcije odgovarao na brojna pitanja publike i direktora festivala, koje su zanimali produkcioni detalji u vezi sa filmom, kao i svakodnevni život u Beogradu i Srbiji.

Druga projekcija filma Tamo i ovde zakazana je za 17. jul, a 20. jula je svečano zatvaranje festivala i dodela nagrada.

makonda-tracker