Filmski festival Human distric: Festival o ljudskim pravima

0
Filmski festival Human district, zahvaljujući podršci opštine Stari grad i njene Ustanove kulture Parobrod, biće organizovan od 20. do 25. juna 2014. godine na različitim lokacijama u Beogradu

Festival ima za cilj promociju i unapređenje poštovanja i zaštite ljudskih prava. Događaj se sastoji iz filmskog forumskog, medijskog, muzičkog programa, kao i foruma o ljudskim pravima.

Osnovno polazište foruma jeste da je životna sredina osnovni preduslov za ljudska prava, i da bez životne sredine nema ni ljudi, pa ni ljudskih prava.

Human district, čiji je moto Pokaži, ukaži, osnaži, podržali su poznati glumci Mirjana Karanović i Lazar Ristovski, kao i mnoge druge ličnosti sa domaće kulturne scene.

Program festivala usmeren je na komunikaciju sa identifikovanim ciljnim grupama kroz projekciju filmova koje su birali najugledniji svetski i domaći filmski umetnici i branioci ljudskih prava, aktivnosti interaktivnog sadržaja koje podstiču učešće pojedinaca i zajednice u oblasti ljudskih prava.

Filmovi koji će se prikazivati tokom pet dana festivala su: Saving face, Out of this world, Muški film, The devil, Oil field Meсторождение, E-Wasteland, Ennajeh brave woman, GÜLÇIN, It started with trees, The bird man of red road, 99,9% guilty, Beneath heaven, Love and rubbish, Short message, kao i film Čvrste kosti.

DAN 1. - 21. jun - Ljudska prava i životna sredina u kontekstu nejednakosti

DAN 2. -  22. jun - Poplave

DAN 3. -  23. jun - Ljudska prava i kultura

DAN 4. - 24. Jun -  Privatni sektor i ljudska prava i životna sredina

DAN 5. - 25. jun - Jedinice lokalne samouprave i ljudska prava i životna sredina

Prva godina i početak Human District projekta ukazuje na to da festival pretenduje da postane jedan od uticajnijih projekata u Srbiji, koji će svojim delovanjem poboljšati poštovanje, zaštitu i unapređenje ljudskih prava.

makonda-tracker