Cinema city: Nacionalna klasa - raznovrsnost ideja, sadržaja i forme

0
Na Cinema City internacionalnom filmskom festivalu koji počinje u subotu, 21. juna, u okviru takmičarske selekcije, Nacionalna klasa, ove godine naći će se osam aktuelnih domaćih ostvarenja, od kojih će jedno imati svetsku, a dva domaću premijeru
Film Neposlušni
Film Neposlušni

Nagrade će dodeleliti međunarodni tročlani žiri, u sastavu Loic Magneron, Rejmond Fatanavirangun i Piter Stambur, koji čine afirmisani profesionalci koji nakon festivala mogu pomoći plasmanu domaćeg filma u inostranstvu.

Pod okriljem ovogodišnjeg Industry programa, jedinstvenog za Cinema City festival, 25. juna, održaće se i konferencija Nacionalna klasa posvećena gorućim temama domaće kinematografije.

7. Cinema City internacionalni filmski festival počinje u subotu, 21. juna, muzičkim zagrevanjem, a zvanično će biti otvoren u nedelju, 22. juna u 20h u Arena Cineplexu dugo očekivanom domaćom premijerom Neposlušnih, rediteljskog prvenca Mine Đukić, već prikazanom na prestižnim svetskim festivalima poput Sundance-a i Roterdama.

Ovogdišnja selekcija filmova Nacionalna klasa nosi pečat raznovrsnoti sadržaja i forme, okupljajući art-house, horor, muzički film, ljubavne drame i dokumentarni film.

Ovo odgovara i samom karakteru festivala na kome se sreću i zajedno žive film i muzika, igrana i dokumentarna forma, dugometražna i kratkometražna ostvarenja, domaća i inostrana – sve u skladu sa jasno izraženom misijom negovanja raznovrsnosti i kvaliteta kao osnovnog kriterijuma.

Informacije o prodaju ulaznica možete pronaći ovde.

makonda-tracker