Film Živan pravi pank festival nagrađen u Briselu

0
Dokumentarni film Ognjena Glavonića, Živan pravi pank festival, dobio je nagradu za najbolji film u selekciji muzičkih dokumentaraca (Music Docs) na nedavno završenom Brisel Film Festivalu, u Belgiji.

U filmu Živan pravi pank festival kamera tokom četiri dana prati Živana Pujića, pesnika, đilkoša i autsajdera, za vreme organizovanja muzičkog festivala Tomaševcu u pohode (TUP), koji Živan tradicionalno pravi svake godine u rodnom selu.

U ovoj tragikomičnoj priči o entuzijazmu i usamljenosti, upoznajemo se sa načinom na koji Pujić organizuje festival, njegovim ličnim potrebama i razlozima za održavanje pank koncerta u ruralnoj sredini.  Ovaj Glavonićev dugometražni niskobudžetni film premijerno je prikazan na prošlogodišnjem Cinema City festivalu u Novom Sadu, nakon čega je prikazivan i u drugim gradovima u Srbiji. 

Svoju međunarodnu premijeru imao je krajem marta ove godine na prestižnom festivalu “Cinéma du Réel” u Parizu. Tom prilikom je dva puta prikazan u Centru Pompidu, Živan pravi pank festival će ovog meseca biti prikazan i na festivalu Open City Docs Fest, u Londonu, Engleska.

Dokumentarac je snimljen u produkciji Aparat Production i Non-Aligned Films, uz finansijsku podršku grada Pančeva. Producent je Mladen Bulbuk, snimatelj Relja Ilić, montažerka Sara Santini, za zvuk su odgovorni Pavle Dinulović i Jakov Munižaba. 

Ognjen Glavonić je diplomirao filmsku i TV režiju na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Njegovi kratki filmovi su prikazani na preko šezdeset domaćih i međunarodnih filmskih festival, osvojivši razne nagrade.

 

makonda-tracker