Glasajte za film Nikole Nikolića: The Moments

0
Nikola Nikolić prijavio se na internacionalno takmičenje RODE, kratkometražnog filma u Australiji, gde učetvuje preko 1100 ucesnika. Nikola se trenutno nalazi na četvrtom mestu i jedini je takmičar koji predstavlja našu zemlju.
The moments, foto: screenshot
The moments, foto: screenshot

Nikola je došao na ideju da napravi kratkometražni film bez ikakvog budžeta tako što je okupio mlade umetnike voljne da naprave nešto specifično, emotivno i upečatljivo. U timu su se našli i profesionalni plesači ansambla Una Saga Serbica koji su odradili glumački deo projekta.

Ideja filma je proistekla jako jednostavno: sama priča govori o svakodnevnici i tome kako mali momenti utiču na ceo život. A isto tako je sam život sačinen od momenata. Život je momenat. 

Samo snimanje je trajalo tri dana, a snimalo se sa jako oskudnom opremom i ne toliko profesionalnom. Ali to im je i bila namera jer su želeli da pokažu inostranstvu kako je moguće napraviti nešto upečatljivo sa veoma malo opreme ali mnogo truda. 


Kratka biografija Nikole Nikolića

Nikolić Nikola je građevinski tehničar po struci, a trenutno studira na Šumarkom fakultetu. Celog života je bio zaluđen za računarima, pa je tako i kvario prvi računar svakih nedelju dana jer je kao omladinac sve voleo da popravlja. Još u detinjstvu ga je interesovao svet filma i sve što ide sa tim, ali nikada nije upisao nešto vezano za to, jer kao svaki tinejdzer slušao je svoje roditelje koji su ga uputili u građevinu. Samo snimanje, montaža i ostale sitnice su mu krenule kao hobi… Pravio je klipove od snimaka sa telefona, kamerica nekih na kasetice itd. Međutim, poslednjih par godina edukovao se iz raznih diplomskih radova i raznih tutorijala koje je pronašao na Youtube-u. Proveo je hiljade sati na Youtube-u i pažljivo učio tehnike snimanja, editovanja, režiranja itd. I tako je došao do ovog kratkometražnog filma nakon nekoliko uspešnih spotova koje je uradio.

Takođe radi i u plesno, muzičko, vizuelnom spektaklu ‘Una Saga Serbica’. To je plesački ansambl i tamo sam trenutno zadužen za 3D mappiranje, a trenutno i pravim nove animacije za koncerte koji slede.

Glasajte za Nikolu OVDE

Pogledajte kako je teklo snimanje filma:

TAGOVI: 123
makonda-tracker