Vlado Georgiev otvorio četvrti Amstel Filmstrit

0
Filmstreet, tradicionalni letnji filmski festival na otvorenom, zvanično je otpočeo projekcijom filma Veliki Getsbi.

U atmosferi legendarnih Getsbijevih žurki, brojna publika u Studentskom parku uživala je u kultnom ostvarenju iz 1974. godine, a sve prisutne iznenadio je specijalni gost festivala, poznati pevač Vlado Georgiev, koji je otvorio ovogodišnji Filmstrit. 

U društvu prijatelja prvu projekciju posetile su i mlade glumice Jelisaveta Orašanin i Tamara Dragićević.

Otvaranje festivala je, pored zabavnog, imalo i humanitarni karakter jer će sav novac od prodaje piva tokom projekcije, biti uplaćen na namenski račun Vlade Republike Srbije za pomoć ugroženima od poplava.

Tokom leta, jedinstvena filmska platform, predstaviće novo i jedinstveno iskustvo uživanja u kvalitetnim filmovima uz proverene vrednosti, a u naredna tri meseca, Filmstrit će širiti bioskopska platna na najlepšim gradskim lokacijama prikazujući 40 veličanstvenih filmskih ostvarenja, poput Neki to vole vruće, 2001. Odiseja u svemiru i autentičnog Trainspotting-a.

Filmstreet će sa Felinijevim Slatkim životom doneti duh Italije u našu prestonicu, a prikazivaće i rimejke brodvejskih klasika, bisere evropske kinematografije, Oskarom nagrađivane vrhunske drame, komedije, trilere i još mnogo toga.

Vreme je za veliko platno, a ne male ekrane. Vreme je za prave stvari.

makonda-tracker