Uručene nagrade za izuzetan doprinos filmskoj umetnosti

Najdragocenija filmska ustanova u našoj zemlji juče je proslavila 65. rođendan. Tim povodom u novom zdanju Kinoteke u Uzun Mirkovoj ulici održana je svečanost u okviru koje su dodeljena priznanja Jugoslovenske kinoteke za doprinos filmskoj umetnosti: Zlatni pe
0
1 / 14

Direktoru distributerske kuće MCF MegaCom Film Igoru Stankoviću na sinoćnoj svečanoj dodeli uručena  je Plaketa Jugoslovenske kinoteke za doprinos filmskoj umetnosti. Zlatni pečat Jugoslovenske kinoteke dobili su reditelj i profesor Miša Radivojević i glumica Mira Banjac. Na listi dobitnika Kinotekine plakete koja se dodeljuje od 1956. godine, našla su se još 22 imena – istaknuti glumci, reditelji i filmski radnici.

Za specijalan doprinos kulturi i filmskoj umetnosti, direktoru MCF MegaCom Filma juče je uručeno još jedno veliko priznanje – Kapetan Miša Anastasijević za bogatstvo i kvalitet filmske ponude u Beogradu. Nagrada Kapetan Miša Anastasijević dodeljuje se od 2000. godine u okviru projekta Put ka vrhu, radi afirmisanja privrednog stvaralaštva, preduzetničke kulture i društvenih vrednosti u našoj zemlji a nosioci tog projekta su novosadska Agencija Medija invent, univerziteti u Novom Sadu i Beogradu, uz pomoć privrednih komora u Srbiji.
 
Kompanija MCF MegaCom Film je današnji lider u filmskoj distribuciji, kao i organizovanju filmskih festivalskih manifestacija.

makonda-tracker