Uskoro novi Hari Poter

Dugo očekivana nova avantura popularnog Harija Potera u filmu Hari Poter i Polukrvni princ, nastala prema istoimenoj šestoj po redu knjizi Džoan Ketlin Rouling, 16. jula stiže u domaće bioskope
0
1 / 4 Foto: Promo

U filmu Hari Poter i Polukrvni princ, u režiji Dejvida Jejtsa, Hari započinje šestu godinu studija u Hogvortsu, dok istovremeno Lord Voldemor širi haos po Britaniji. Koristeći staru Knjigu napitaka koja je prethodno pripadala Polukrvnom princu, Hari saznaje još više o magiji i priprema se za borbu. Prethodno mora da pomogne Dambldoru da otkrije tajnu Voldemorove potrage za besmrtnošću – lokaciju horkruksa. Potraga za horkruksima i bitka koja sledi u Hogvortsu biće tragične i Hari odlučuje da sam savlada mračnog gospodara. Dok on sumnja da se zlo možda krije i u samom zamku, Dambldor je sve uporniji u pripremama Harija za bitku koja se približava. On regrutuje i svog starog prijatelja i kolegu, profesora Horacija Puzoroga, za koga veruje da poseduje značajne informacije.

Za to vreme, u Hogvortsu divljaju tinejdžerski hormoni, a Hari i Din Tomas pokazuju sve veću zainteresovanost za Džini. Lavander Braun je odlučila da je Ron onaj pravi, ali nije računala na čokolade Romilde Vejn. Tu je i Hermiona koja gori od ljubomore, ali je odlučna da ne pokaže svoja osećanja. Dok romanse cvetaju, jedan učenik ostaje po strani, rešen da ostavi svoj mračni trag. Ljubav je u vazduhu, ali tragedija se približava i Hogvorts možda nikada više neće biti isti.

Uloge u nastavku poznatog filma tumače Danijel Redklif, Ema Votson, Rupert Grin, Majkl Gambon, Helena Bonam Karter, Alan Rikman, a 16. jula ovo ostvarenje premijerno će biti prikazano i u Srbiji.

Jasmina Antonijević

makonda-tracker