Katedrale kulture 3D: Kada bi zgrade mogle da govore, šta bi rekle o nama?

0
Na repertoaru bioskopa Cineplexx Ušće shopping center od ovog četvrtka će se naći dokumentarni film Katedrale kulture snimljen u 3D tehnologiji.

Film koji će se prikazivati u terminu od 20 časova nam nudi šest potresnih odgovora na pitanje: Kada bi zgrade mogle da govore, šta bi rekle o nama?

- Prikazivanje filma Katedrale kulture u bioskopu Cineplexx Ušće shopping center predstavlja samo početak života dokumentarnih filmova na najnovijem velikom platnu u Beogradu. Već od sledeće nedelje, u istom terminu od 20 časova, posetioci bioskopa će imati prilike da pogledaju film Dvadeset stopa od zvezda, koji se bavi pričom pratećih vokala nekih od najvećih muzičkih legendi 21. veka - izjavio je Marko Čkonjević, regionalni marketing direktor Cineplexxa.

Baveći se duhom građevina, Katedrale kulture pušta da šest upečatljivih i veoma različitih objekata govore svaki za sebe, analizirajući ljudski život iz perspektive struktura koje je stvorio čovek. Šest priznatih filmskih stvaralaca unose sopstveni vizualni stil i umetnički pristup u ovaj projekat. Oni nam pokazuju da su zgrade materijalna manifestacija ljudskih razmišljanja i akcija: Berlinska filharmonija – ikona modernosti, Nacionalna biblioteka Rusije – kraljevstvo misli, Zatvor Halden – najhumaniji zatvor na svetu, Institut Salk – institut za naučna istraživanja, Opera u Oslu – futuristička simbioza umetnosti i života i Pompidu centar – pogon moderne kulture.

Pored čuvenog Vima Vendersa, režiju ovog dokumentarističkog remek - dela potpisuju reditelji Mihael Glavoger, Majkll Madsen, Robert Redford, Margret Olin i Karim Ajnuz. 

Karte za projekciju filma Katedrale kulture 3D su u prodaji.


 

makonda-tracker