Ken Rasel gost Festivala na Paliću

0
Festival evropskog filma na Paliću biće održan od 18. do 24. jula, a na njemu će biti predstavljeno više od 70 filmova. Među gostima Festivala biće oko 100 domaćih i inostranih filmskih stvaralaca i novinara
foto: promo
foto: promo

Među gostima 16. palićkog festivala biće i britanski reditelj Ken Rasel i srpski glumac Predrag Miki Manojlović, ovogodišnji dobitnici festivalske nagrade za doprinos evrpskoj kinematografiji Aleksandar Lifka.

U glavnom takmičarskom programu festivala biće prikazano 14 filmova koje povezuje to što prikazuju bliskost komedije i drame, odnosno smeha i plača.

Festival će biti otvoren 18. jula na Letnjoj pozornici na Paliću projekcijom austrijsko-francusko-turskog filma For a Moment of Freedom, a iste večeri biće prikazan i izraelski film Lost Islands (Izgubljena ostrva).

Biće prikazana i dva domaća filma: debitantsko ostvarenje Vladimira Paskaljevića Đavolja varoš, koji će na Paliću imati srpsku premijeru, i Ordinary People Vladimira Perišića koji je premijerno prikazan na ovogodišnjem Kanskom festivalu.

makonda-tracker