Nulta teorema od danas u bioskopima

0
Naša publika biće u prilici da vidi svet informatičkog društva u filmu Nulta teorema od 10. aprila u bioskopima širom zemlje.

U filmu Nulta teorema glumi dvostruki dobitnik Oskara Kristof Volc, publici poznat po filmovima Đangova osveta (Django Unchained) i Prokletnici (Inglourious Basterds). Volc u novom ostvarenju Terija Gilijama igra Koena Leta, ekscentričnog i povučenog kompjuterskog genija koga muče egzistencijalne poteškoće. Dok živi u izolaciji u spaljenoj crkvi, Koen opsesivno radi na misterioznom projektu koji mu je poverio Menadžment (Met Dejmon), čiji je cilj da otkrije smisao života ili nedostatak istog – jednom za svagda.



Koena uznemiravaju nepoželjni posetioci kojima ne veruje, poput kolgerle Breinslei (Melani Tijeri), čudo od deteta Bob (Lukas Hedžes) i njegov kolega nepredvidive naravi Džobi (Dejvid Tevlis) i on-line psihoterapeut Dr. Šrink – Rom (Tilda Svinton).

Gilijam direktno kritikuje savremeno advertajzing društvo i pokazuje do kog nivoa apsurda ono može da evoluira. Gilijam je izjavio da Nulta teorema spada u deo trilogije distopijskih satira uz Brazil i 12 Majmuna.

Kao nepopravljivi vizualista, Gillijam tvrdi da bi ovo mogao da bude najekstremniji film koji je do sada snimio. Film se bavi i ranijim rediteljevim preokupacijama - odnosom između sadašnjosti i prošlosti, tankom crtom između stvarnosti i fantazije, slobodom i postojećim poretkom.

Pogledajte trejler:

makonda-tracker