Prvi kadrovi Nikol Kidman u ulozi Grejs Keli

0
Kontroverzni film Princeza Grejs trebalo je da svoju premijeru ima još prošle godine, međutim definitivno će se predstaviti na Kanskom festivalu.
Nikol Kidman, foto: Profimedia
Nikol Kidman, foto: Profimedia

Kontroverzni film o princezi Grejs Keli, sa Nikol Kidman u naslovnoj ulozi, otvoriće 67. Filmski festival u Kanu 14. maja, najavili su organizatori nakon što je ovaj film francuskog reditelja Olivijea Dana iznenada povučen iz američke bioskopske distribucije.

Film Grace of Monaco izazivao je mesecima kontroverzne reakcije, uključujući tvrdnje princa Alberta i princeza Karoline i Stefani da sadrži niz istorijskih neistina. Deca Grejs Keli - bivše holivudske zvezde koja je postala princeza u Monaku, optužila su američkog producenta Harvija Vajnštajna da je snimio taj film bez njihove dozvole.

Kraljevska porodica Monaka saopštila je početkom 2013. godine da je tražila izmene u scenariju, ali da taj zahtev nije ispunjen.

Danov film, kako je tada navedeno, prikazuje priču koja je nepotrebno glamurizovana i koja sadrži značajne istorijske neistine i seriju pukih izmišljotina.

- Ovo nikako nije biografski film - poručila je porodica Grejs Keli.

Danov film, u kojem britanski glumac Tim Rot igra princa Renijea, biće premijerno prikazan na 67. Kanu van takmičarskog programa, a istog dana će se naći i u bioskopima u Francuskoj i u još nekoliko gradova širom sveta.

Pogledajte trejler za kontroverzni film Princeza Grejs:

makonda-tracker