Američka prevara od 6. februara u našim bioskopima

0
Američka prevara (American Hustle) - dobitnik 3 Zlatna globusa i dobitnik 10 nominacija za Oskara i 10 za nagradu BAFTA stiže u naše bioskope u četvrtak 6. januara
Američka prevara
Američka prevara

Proslavljeni reditelj Dejvid O. Rasel okupio je sjajnu glumačku ekipu i snimio film koji je jedno od najočekivanijih ostvarenja ove godine.

Prošlogodišnja dobitnica Oskara za najbolju glumicu, Dženifer Lorens, glumac koji nas je oduševio u trilogiji Mamurluk, Bredli Kuper, dobitnica ovogodišnje nagrade Zlatni globus, Ejmi Adams i Nolanov Betmen, Kristijan Bejl, glavni su protagonisti filma inspirisanog istinitim događajem.

Radnja je smeštena u sedamdesete godine prošlog veka, u blistavi i glamurozni svet podzemlja i politike, u zavodljivo vreme, koje je potresao jedan od najvećih skandala u američkoj istoriji.

Film je inspirisan Abskam skandalom, u kom su se FBI agenti udružili sa čovekom koji se bavio ilegalnim radnjama, kako bi uhvatili kongresmene u primanju mita.

Kompleksni likovi privukli su i vrhunske glumce, da ponovo sarađuju sa rediteljem Dejvidom O. Raselom. Centralna ličnost filma Američka prevara je Irving Rosenfild koji ima sposobnost da očara ljude, da ih natera da poveruju u stvari. On je sitni prevarant koji, kada upozna Sidni, vidi priliku da promeni svoj život. Ona ga očarava svojim zanosnim načinom ponašanja.

Oni postaju poslovni partneri, ali i ljubavnici i njihov posao počinje da cveta. Međutim, kada ih FBI agent Riči DiMaso (Bredli Kuper) uhvati u prevari, prinuđeni su da rade za njega, kako bi uhvatili visoke zvaničnike u korupciji. Riči ubrzo postaje opčinjen njihovim glamuroznim okruženjem i u ovome vidi šansu da živi na način, koji je uvek želeo.

makonda-tracker