Stiže 14 novih filmova koji će obeležiti 2014. godinu

0
Grand Budapest Hotel, Vampirska akademija, Gospodin Pibodi i Šerman, Rio 2, X-men: Dani buduće prošlosti, Top je bio vreo i ostali bioskopski hitovi najavljeni su na prezentaciji distributerske kuće MCF Megacom Film.
Grand Budapest Hotel, foto: Promo
Grand Budapest Hotel, foto: Promo

Na prezentaciji koja je održana krajem prošle nedelje, distributerske kuće MCF MegaCom Film u klubu Brankow pred brojnim poznatim ličnostima predstavljena su ostvarenja koja MCF ove godine donosi u bioskope.  Među njima se nalaze filmovi holivudskog studija Twentieth Century Fox, ostvarenja nezavisne produkcije, kao i veliki broj domaćih filmova, a njih 14 sigurno će obeležiti 2014. godinu.
 
Na 42. Festu biće premijerno prikazan novi film kultnog reditelja Vesa Andersona, Grand Budapest Hotel, koji otvara ovogodišnji Berlinski filmski festival. U priči koja se dešava u imaginarnom, raskošnom hotelu negde u istočnoj Evropi prepliću se živopisni karakteri i njihove ljubavi i mržnje, a u ulogama se pojavljuje plejada sjajnih glumaca: Ralf Fajns, Edvard Norton, Džud Lou, Adrijen Brodi, Bil Marej, Tilda Svinton.
 
U martu će se na repertoaru naći animirana avantura Gospodin Pibodi i Šerman 3D, priča o najpametnijem psu na svetu, genijalcu Pibodiju koji se suočava sa zadatkom težim od svih – odgajanjem nemirnog dečaka Šermana. Film je sinhronizovan na srpski jezik. Gospodinu Pibodiju glas pozajmljuje Svetislav Goncić, a dečaku Šermanu mladi glumac Vasa Prvulović. U prvom delu godine u bioskope stižu i nastavci dva animirana blokbastera -  Rio 2 6. aprila i Kako da dresirate svog zmaja 2 19. juna. Obe avanture su u 3D-u i biće sinhronizovane na srpski jezik. U novembru u bioskope stiže još jedna nova animirana 3D avantura, Kod kuće, priča o vanzemaljcima koji se, tražeći dom, naseljavaju na Zemlji, i shvataju kako nimalo nije lako biti čovek.

Gospodin Pibodi i Šerman
 

Od 22. maja u bioskope stiže X-men: Dani buduće prošlosti, a od 17. jula novi nastavak blokbasterskog serijala Planeta majmuna – Revolucija. Novi triler reditelja Dejvida Finčera, Iščezla, sa Benom Aflekom u glavnoj ulozi, biće u bioskopima od 2. oktobra. Ovaj triler zasnovan je na istomenom romanu autorke Džilijen Flin, koji je bio jedan od najprodavanijih Laguninih izdanja tokom 2013. godine. Studio 20th Century Fox godinu završava u decembru novim ostvarenjem Egzodus iza koga stoji jedan od najpoznatijih holivudskih reditelja, Ridli Skot. Ovo je epska priča o bekstvu Jevreja iz egipatskog ropstva, u kojoj glavnu ulogu igra Kristijan Bejl.

X-Men

Kada su u pitanju domaća ostvarenja, godinu će sigurno obeležiti Top je bio vreo Bobana Skerlića. Ovo ostvarenje, u kome igraju  Stanislav Ručnov, Anita Mančić i Muhamed Dupovac, otvara ovogodišnji Fest, a u bioskopima će se naći na jesen. 

Top je bio vreo


Iz nezavisne produkcije u bioskope već u februaru stiže Vampirska akademija, hit za mlade nastao na osnovu popularnih romana autorke Rišel Mid. Lea Sejdu i Vinsent Kasel igraju glavne uloge u francuskoj fantaziji Lepotica i zver, koja posle premijere na Festu stiže u bioskope krajem marta. Džoni Dep i Morgan Frimen igraju glavne uloge u akcionom filmu sa primesom naučne fantastike, Virtuelna svest. Ova priča o naučniku koji pokušava da stvori mašinu s veštačkom inteligencijom i ljudskim emocijama na repertoaru će se naći u aprilu. Krvne veze, triler sa Klajvom Ovenom i Bilijem Krudupom u glavnim ulogama, priča je o dva brata koji su na različitim stranama zakona u Bruklinu 70-ih godina prošlog veka. U bioskopima će se naći u maju.

Vampirska akademija

makonda-tracker