Film Odumiranje osvojio nagradu na festivalu u Luksoru

0
Film Odumiranje, reditelja Miloša Pušića, nakon osvojenih nagrada na festivalima u Srbiji i Kotbusu, osvojio je i glavnu nagradu na evropsko-egipatskom festivalu igranog filma u Luksoru, u Egiptu.

Pušićev film nagrađen je na festivalu zlatnom Djed statuom (Golden Djed Pillar), što je jedan od najstarijih simbola egipatske mitologije koji simbolizuje stabilnost.

Žiriju festivala u Luksoru predsedavao je slavni ruski reditelj i dobitnik Oskara za film Moskva suzama ne veruje Vladimir Menšov, koji je na završnoj ceremoniji održanoj u drevnom gradu Karnak istakao da priznanje srpskom filmu dodeljuje za brilijantnu fotografiju i sposobnost da izrazi unutrašnji ljudski konflikt čoveka u potrazi za svojim snom.

Srebrno priznanje na festivalu u Luksoru dodeljeno je grčkom filmu The Enemy Within Jorgosa Cemberopulosa, dok je gruzijski film In Bloom u režiji Nane Ekvtimišvili osvojio bronzanu Djed statuu.

Serija nastala prema filmu Odumiranje trenutno se prikazuje u udarnom terminu nedeljom na Prvom programu Radio-televizije Srbije.

makonda-tracker