Mirjana Karanović u žiriju festivala ženskog filma

0
Prvi Festival ženskog filma, pod nazivom Žensko oko sveta, održava se poslednjeg vikenda maja u Domu omladine u Beogradu u organizaciji Anti Trafiking Centra. Prva smotra ženskog stvaralaštva donosi intrigantne filmske priče iz celog sveta, među kojima su i fa
foto: promo
foto: promo

Festival će ugostiti i rediteljke Džoslin Kamak, Linu Manimekalai i Terezu Šečer. Predstavljajući svoje filmove u direktnom razgovoru sa publikom, kao i na pratećim panelima, autorke će podeliti svoja iskustva i vizije filmskog stvaralaštva, poredeći poziciju žene u filmskom svetu u zemljama iz kojih dolaze: Britanji, Indiji i Americi.

Organizujući festival Žensko oko sveta, Anti Trafiking Centar, želi da oda priznanje filmskim autorkama iz celog sveta, obezbeđujući prostor gde će njihovi filmovi dobiti najvažniju nagradu – publiku. Istovremeno, publika će moći da pogleda trinaest uzbudljivih ostvarenja netipičnih za repertoar beogradskih bioskopa. Međutim, prilika je to i da se upoznaju inspirativne stvarateljke – gošće festivala, poseti izložba fotografija Dnevnik ženskih portreta Maje Medić, ali i da se uživa u specifičnoj festivalskoj atmosferi opuštenih druženja.

Filmski program festivala Žensko oko sveta, gostovanja, prateće sadržaje i ciljeve organizovanja ove manifestacije, kao i lične razloge učešća i podrške, na konferenciji za novinare predstavili su Mirjana Karanović, glumica, članica žirija Festivala, Čarna Manojlović, umetnička direktorka Festivala, Danko Runić, direktor Agencije za saradnju sa nevladinim organizacijama i evropsku harmonizaciju Grada Beograda, Boban Jevtić, urednik Filmskog programa Doma omladine Beograda, Sandra Ljubinković, direktorka Anti Trafiking Centra.

makonda-tracker