Jesen u mojoj ulici premijerno na festivalu Cinema City

0
Autentičnu filmsku priču o odrastanju u jednom od novosadskih predgrađa predstavlja Miloš Pušić, prošlogodišnji dobitnik nagrade festivala Cinema City u selekciji Up to 10 000 bucks. Njegovo debitantsko celovečernje ostvarenje Jesen u mojoj ulici biće premijer

Debitantski dugometražni film novosadskog reditelja Miloša Pušića, Jesen u mojoj ulici biće premijerno prikazan na festivalu Cinema City, u sredu desetog juna u 20 časova u velikoj sali Srpskog narodnog pozorišta. Autentična priča o odrastanju i prijateljstvu, smeštena u predgrađe Novog Sada, biće prikazana u okviru selekcije Nacionalna klasa u konkurenciji za nagrade festivala - najbolji domaći film, najbolja režija, scenario, najbolja muška i ženska glavna uloga, najbolja fotografija i montaža.

Jesen u mojoj ulici govori o Promaji i Kučetu, dvadesetogodišnjacima koji besmisleno provode dan u jednom od zabačenih predgrađa Novog Sada. Tražeći novac da prvi put posle osnovne škole odu na more, provode gledaoce kroz podsvet Detelinare, kroz ignorisan i zaboravljen deo drušva. Uprkos tome što sve ukazuje da ce ovo biti samo još jedan jesenji dan, na ovom naizgled bezazlenom putu dogodiće im se trenutak koji će zauvek izmeniti njihove živote.

Glavne uloge u filmu tumače mladi glumci Filip Đurić, Nikola Spasojević, Milica Trifunović i Nađa Dobanović, za montažu je zadužen Ivan Knežević, a direktor fotografije je Aleksandar Ramadanović.

makonda-tracker