Pravi Vuk s Vol Strita: Film o meni je šokantan!

0
Džordan Belfort, pravi Vuk s Vol Strita po čijem životu je Martin Skorseze snimio film koji je zaludeo svet, izjavio je u intervjuu za CNN da ga je pohlepa uništila korak po korak.
Džordan Belfort, foto: Getty images
Džordan Belfort, foto: Getty images

Genijalni Martin Skorseze oduševio je svet adaptacijom biografije intrigantnog brokera. Zasnovan na istinitoj priči, film predstavlja život Džordana Belforta, od njegovog uspona na berzi, velikih zarada i života na visokoj nozi, do pada povezanog sa kriminalom i korupcijom.

Belfort, koji danas radi kao motivacioni govornik, pohvalio je autore filma jer su napravili priču koja služi kao upozorenje, a ne kao slavljenje preterivanja, kao što su neki kritičari tvrdili. On je u ovom intervjuu naveo i da je proveo više od 100 sati sa Leonardom Di Kapriom, pripremajući ga za ulogu života, koja će mu verovatno doneti i prvog Oskara.

Pričajući o svojem prošlom životu, Belfort je rekao kako on i njegovi saradnici nisu izgubili dušu odjednom, već se njihova propast dogodila korak po korak. Belfort je zbog finansijskih malverzacija proveo 22 meseca u zatvoru, a u intervjuu je naveo da je čak 95% onoga što je radio bilo legalno.

- Ipak, tih 5% je bilo izrazito destruktivno i zatrovalo je sve - rekao je Belfort i priznao da mu je u nekim trenucima gledanja filma bilo jako teško.

- Bilo je šokantno. Gledao sam film sa svojom verenicom i ostali smo bez teksta - rekao je Belfort.

- Pomirio sam se sa svojim starim životom. Napisao sam knjigu, i to je za mene bilo oslobađajuće iskustvo. No, videti to na filmu, s nekim ko je to jako dobro odradio, doslovno sam se znojio na nekim delovima, kada se vukao kokain - izjavio je.

Kasnije je pogledao film sa svojim osamnaestogodišnjim sinom i bivšom ženom, koju u filmu udara šakom u trbuh - što tvrdi da se u stvarnosti nije dogodilo.

Ipak, mnoge druge stvari stvarno su se dogodile, poput scene gde devojka brije glavu za 10.000 dolara, s kojima je kasnije platila silikonske umetke, i druge scene gde brokeri bacaju patuljka na tablu za pikado u kancelariji. Belfortov prijatelj tako je stvarno pojeo živu zlatnu ribicu na poslu, a u kancelariji je takođe, kao i u filmu, postojala zona bez seksa.

- Počelo je s liftom. Neko je vrlo rano krstio lift - objasnio je Belfort aludirajući na scenu prikazanu u filmu.

- To su sve bili madići i devojke, između 18 i 23 godine, i svi su zarađivali mnogo novaca. Takve stvari se dešavaju - rekao je.

Koliko god da je uživao u ogromnim sumama novca i bahatom životu, Belfort tvrdi da je njegov najgori trenutak došao kada je zbog svega toga počela da mu se raspada porodica.

- Moj brak se raspleo i pomisao na gubitak dece bila je dno - izjavio je Belfort i napomenuo da je srećom prestao sa svim svojim zavisnostima dok su mu deca bila jako mala.

- Bio sam dobar otac i na to sam ponosan. Otreznio sam se kada mi je ćerka imala tri godine a sin jednu. Moji roditelji me nikada nisu osuđivali, i uvek su mi pružali bezrezervnu potporu bez obzira na moje kriminalno ponašanje - rekao je.

Kada je voditelj primetio da bi Belfort i danas bio bogataš da je poslovao legalno, on je izjavio:

- U tome je problem. Najveća greška koju sam učinio je što nisam pričekao. Danas bi vredeo 10-20 milijardi.

Belfort žrtvama svojih prevara navodno duguje oko 100 miliona dolara. Do sada im je vratio oko 12 miliona, a 100% zarade od njegove knjige ide u fond za vraćanje tog duga.

- Mislim da će to biti mnogo, mnogo miliona dolara, i drago mi je zbog toga. Ono što sad radim, predavajući 100% profita, je verovatno najiskrenija stvar koju mogu učiniti. Stvarno se osećam loše zbog svega što se dogodilo. Pitali ste me da li me je sramota - tada me bilo. Danas više nije. Ne želim da živim u sramoti, mislim da je to otrovna emocija. Živim sa žaljenjem, a to znači da aktivno pokušavam da popravim sva zla koja sam počinio u prošlosti - izjavio je Belfort.

 

 

Izvor: Jutarnji.hr

makonda-tracker