Spasavanje g. Benksa od sutra u bioskopima

0
Dvostruka dobitnica Oskara Ema Tompson i njen kolega, takođe dvostruki oskarovac, Tom Henks, glume glavne uloge u Diznijevom filmu Spasavanje g. Benksa, inspirisanom neverovatnom, neispričanom pričom o tome kako je Diznijev klasik Meri Popins dospeo na veliko
Spasavanje g. Benksa; foto: promo
Spasavanje g. Benksa; foto: promo

Kad su Volta Diznija ćerke preklinjale da snimi film po njihovoj omiljenoj knjizi spisateljice, P.L. Travers Meri Popins, on im je dao obećanje da će to učiniti – obećanje za koje nije mogao ni da pretpostavi da će mu trebati 20 godina da ga ispuni. U svom poduhvatu da dobije prava, Volt se suprotstavlja mrzovoljnoj, beskompromisnoj spisateljici koja nema nikakvu nameru da se odvoji od svoje voljene, magične dadilje i da dozvoli da je holivudska mašinerija oblikuje po svojoj volji. Ali kad knjizi opadne prodaja i novac prestane da pristiže, Traversova će nevoljno pristati da ode u Los Anđeles kako bi saslušala Diznijeve planove za adaptaciju.



Za te dve kratke nedelje 1961. godine, Volt Dizni će pokušati sve. Naoružan maštovitim vizuelnim konceptom i veselim pesmama talentovane braće Šerman, Volt će predstaviti sav svoj arsenal P.L. Travers, ali mrzovoljna autorka ostaće ravnodušna. Bespomoćno će gledati kako Traversova postaje sve odlučnija u svojoj odluci da ne preda prava.



Tek kad bude zašla u sopstveno detinjstvo, Volt će otkriti istinu o duhovima koji je opsedaju i zajedno će osloboditi Meri Popins da bi na kraju snimili jedan od najdirljivijih filmova u istoriji kinematografije.

Pogledajte trejler:

makonda-tracker