Stefan Kapičić u ulozi svog oca Dragana

0
Popularni film Montevideo, Bog te video uskoro dobija svoju košarkašku verziju.
Dragan i Stefan kapičić, foto Petar Đorđević
Dragan i Stefan kapičić, foto Petar Đorđević

Premijera filma pod radnim naslovom Bićemo prvaci sveta, o trijumfu jugoslovenske košarkaške reprezentacije na Svetskom šampionatu 1970. godine u Ljubljani, očekuje se krajem 2014. godine.

Nedavno prikazani dokumentarac Bili smo prvaci sveta i knjiga Aleksandra Miletića Džez basket bili su inspiracija producentskoj kući Intermedia network da posle uspeha fudbalske bajke Montevideo naprave i film za ljubitelje košarke.

U ovom projektu će učestvovati glumci iz Srbije, Slovenije i Hrvatske. Slovenački glumci igraće reprezentativce Ivu Daneua i Aljošu Žorgu, hrvatski legendarne hrvatske košarkaše Krešimira Ćosića, Petra Skansija i Nikolu Plećaša, dok je uloga Dragana Kapičića poverena njegovom sinu Stefanu. Pored Stefana Kapičića, u filmu Bićemo prvaci sveta igraće i mladi glumci koji su postali poznati zahvaljujući serijalu Montevideo: Aleksandar Radojičić tumačiće ulogu Bore Stankovića, u ulozi košarkašice i modne ikone tadašnje Jugoslavije Maje Bedeković pojaviće se Tamara Dragićević, dok će Nina Janković igrati košarkašku lepoticu Ljubicu Otašević.

Autori scenarija su Gordan Mihić, Nebojša Romčević i Ognjen Sviličić, a režiser će biti Darko Bajić. Snimanje počinje na proleće na lokacijama u Beogradu, Zagrebu, Zadru, Bledu i Ljubljani.

 

 

 

makonda-tracker