Prvi trejler za film Operacija: Čuvari nasleđa

0
Džordž Kluni, Met Dejmon, Kejt Blanšet i sjajna ekipa glumaca u filmu koji je inspirisan istinitom pričom, u bioskopima 2014. godine

Studio Twentieth Century Fox objavio je prvi trejler za film Operacija: Čuvari nasleđa, koji će se u bioskopima naći početkom 2014. godine.

Džordž Kluni je reditelj i scenarista, a igra i jednu od glavnih uloga u ovom ostvarenju koje prikazuje priču o specijalnom odredu formiranom sa ciljem da spasi umetnička dela iz ruku nacista i vrati ih pravim vlasnicima.

Operacija: Čuvari nasleđa inspirisan je stvarnom pričom o najvećem lovu na dragocenosti u istoriji, i nemogućoj misiji u koju se upustilo 7 direktora muzeja, istoričara umetnosti i kustosa. Umetnička dela zarobljena su iza neprijateljskih linija, a nacisti odlučni da unište sve što im je na putu jer Rajh propada. Kakve šanse za uspeh ima specijalni odred sačinjen od pojedinaca koji bolje poznaju Mikelanđela nego poluautomatske puške M-1? U trci protiv vremena ovi hrabri ljudi učiniće sve, rizikujući svoje živote, da zaštite i odbrane najveća umetnička dela čovečanstva.



Džordž Kluni, koji igra predvodnika ovog specijalnog odreda kaže da umetnost ima različite forme, ali ipak predstavlja ono što je suština svih nas - našu istoriju.
Zato se i zainteresovao za priču o ovim ljudima, pa je zajedno sa Grantom Heslovom napisao scenario zasnovan na romanu autora Roberta M. Edsela.

- Želeli smo da napravimo film koji je manje ciničan od prethodnih koje smo radili. Iako smatramo da su oni interesantni, ovoga puta smo se odlučili da prenesemo priču o dobrim ljudima i njihovoj pobedi protiv ultimativno lošeg čoveka - Hitlera. A to je priča za koju ranije niko nije čuo - objašnjava Kluni.

U filmu igraju Džordž Kluni, Met Dejmon, Bil Marej, Džon Gudman, Žan Dižarden (Glumac), Bob Balaban (Gosford park, Kraljevstvo izlazećeg meseca), Hju Bonevil (Noting hil, Downtown Abbey), i Kejt Blanšet.

makonda-tracker