Dijamant 13 od danas u bioskopima

0
Akcioni triler Dijamant 13 režisera Žila Bea, sa Žerarom Depardjeom u glavnoj ulozi, prikazuje se u bioskopu Tuckwood i u Dvorani Kulturnog centra od 14. maja
foto: promo
foto: promo

Film Dijamant 13 sniman je na području Anversa, Brisela, Ostendea i Luksemburga, a cilj je bio da se izmisli grad koji poseduje miks arhitekture pomenutih gradova. Snimanje se odvijalo uglavnom noću i samim tim daje specifičnu atmosferu radnje van svakog vremena.

Žerar Depardje tumači glavnu ulogu Mata, policajca trinaeste noćne divizije kriminalističke policije. Površan i sam, privučen podzemljem, progonjen sopstvenim fantazijama, Mat je odavno izgubio veru u to da možda negde drugde postoji bolji život... Sve do dana kada se njegova sudbina poljuljala jednim telefonskim pozivom njegovog starog prijatelja Franka (Olivije Maršal), koji mu predlaže jedan plan. Dolaženje do lakog i prljavog novca, bila je jedna usiljeno savršena akcija. Toliko savršena da je Mat uskoro primoran da joj se priključi, okružen sa četiri zene koje će mu slomiti srce, a mašinerija korumpiranog sistema će ga koštati života njegovog jedinog i najboljeg prijatelja.

Ostale uloge u filmu tumače: Olivije Marsal, Azia Arđento, An Koezon...

makonda-tracker