Anica Dobra i Gordan Kičić najavljuju Film za 60 sekundi

0
Jedinstveno takmičenje Jameson viskija - J Factory - Film za 60 sekundi, održaće se po treći put u Srbiji i kao i prethodnih godina svojim učesnicima pružiće šansu da budu režiseri jednominutnog rimejka svog omiljenog kultnog filma i postanu deo prestižnog fil

Ovogodišnji članovi žirija glumci Anica Dobra i Gordan Kičić snimili su najavni film u kom na šaljiv i kreativan način objašnjavaju pravila takmičenja i pozivaju sve ljubitelje kinematografije da se prijave.

- J Factory se održava već treći put, i svi su već upoznati sa ovim zanimljivim filmskim takmičenjem, naravno mi kao glumci pratimo sve što ima veze sa filmom, ali i drugim ljudima je jako zabavno da vide šta može da se uradi za 60 sekundi. Ono što je najvažnije za snimanje jednog rimejka, je ideja, jer ideja je ono što nas vodi, ono što je najvažnije i najskuplje danas. Prema tome, očekujem da ćemo ove godine dobiti filmove koji će biti toliko inspirativni da će i mene pokrenuti za neke nove projekte - izjavija je glumica Anica Dobra.

 Učesnici imaju zadatak da snime svoju verziju kultnog filma ili scene iz filma u trajanju od 60 sekundi. Za filmove će se glasati putem Jameson sajta www.j-factory.rs  kao i putem Jameson Srbija Facebook strane. Konačni odabir pobednika od finalista koji će biti izabrani putem interneta, izvršiće stručni žiri.

Učesnici mogu praviti obrade domaćih i stranih kultnih filmova, ali isključivo strani filmovi ulaze u konkurenciju za glavnu nagradu. Glavna nagrada za kreativnu obradu stranog filma je odlazak u London na Jameson Empire Awards filmski festival, dok je nagrada za obradu domaćeg filma profesionalna kamera i poklon paket Jameson irskog viskija.

Pobednik takmičenja biće proglašen na finalnom događaju u januaru i dobiće priliku da otputuje u London gde će se u konkurenciji sa još dvadesetoro takmičara boriti za prvo mesto na Jameson Empire Awards-u u martu 2014. godine.

Jameson je irski viski broj 1 u svetu, sa tradicijom proizvodnje 229 godina, prolazi kroz destilaciju tri puta, i to je ono što mu daje izvanrednupitkost  (dva puta pitikiji) i čini ga drugačijim od ostalih viskija, koji obično prolaze destilaciju jednom ili dva puta. 

Ne morate biti profesionalac da biste postali najbolji reditelj i stali rame uz rame sa svetskim zvezdama. Jedino što je potrebno je da se dobro provedete i svoju kreativnost podelite sa drugima!

Pogledajte:

makonda-tracker