Kapetan Filips i Malavita od danas u bioskopima

0
Filmovi Kapetan Filips (Captain Phillips) i Malavita (The Family), sa Tomom Henksom i Robertom De Nirom u glavnim ulogama, naći će se od 14. novembra na redovnim bioskopskim repertoarima
Film Malavita, foto: Promo
Film Malavita, foto: Promo

Film Malavita predstavlja komediju mafijaškog žanra, koju elitni tandem De Niro i Mišel Fajfer čine još uzbudljivijom!

Nakon što su postali zaštićeni svedoci zbog cinkarenja, šef mafije i njegova porodica sele se u miran gradić u Francuskoj. I pored svih napora CIA agenta Stensfilda (Tomi Li Džouns) da ih drži pod kontrolom, Fred Manconi (Robert De Niro) i njegova porodica se vrlo lako vraćaju starim navikama i razotkrijvaju svoj identitet, olakšavajući nekadašnjim pajtašima da im uđu u trag.

Glumac Tomi Li Džouns i reditelj Lik Beson su godinama prijatelji i već su sarađivali. Reditelj kaže da je reč o profesionalnom glumcu koji prihvata savete, ali ne gubi vreme. Tomi Li Džouns ističe da je divno je bilo na snimanju u Francuskoj.

- Nikada do sada nisam radio sa De Nirom, tako da je to bilo nešto što nisam mogao da odbijem - rekao je on.

 

Kapetan Filips je prikaz stvarnog događaja iz 2009 godine, kada su somalijski pirati oteli američki teretni brod Merks Alabama. Viđen kroz objektiv reditelja Pola Gringrasa, ovo je istovremeno uzbudljiv triler, ali i složeni portret različitih efekata globalizacije.

Film se fokusira na odnos između kapetana broda, Ričarda Filipsa (Oskarom dvostruko nagrađivani glumac, Tom Henks) i vođe pitrata iz Somalije, Muse (Barkhard Abdi). Od trenutka kada se grupa pirata ustremila na nenaoružani brod, Muse i Kapetan Filips stupaju u neprestani kontakt. Priterani u ćorsokak, stotinu milja udaljen od obale Somalije, obojica vođa našli se se u milosti snaga, koje su izvan njihove kontrole.

makonda-tracker