Film Pismo ćaći zatvara devetu Slobodnu zonu!

0
Danas je poslednji dan regularnog programa devetog po redu filmskog festivala Slobodna zona. U dvorani Doma omladine, možete pogledati austrijski dokumentarni film Bolesni sjebani ljudi (18h), a film Pismo ćaći (20h), hrvatskog reditelja Damira Čučića, koji j
Slobodna zona, foto: promo
Slobodna zona, foto: promo

U Dvorani Kulturnog centra Beograda možete pogledati (S)kidanje, film Koste Đorđevića, kao i izbor iz savremene kosovske filmske produkcije koji je priredio Veton Nurkolari, gost selektor Slobodne zone i direktor prizrenskog festivala Dokufest.

Na repertoaru u Dvorani Kutlurnog centra, publiku danas očekuju i Devojke zmajevi, dokumentarni film o polaznicama najveće kineske Kung Fu škole i francuski film Vožnja sa Molijerom.

Peti dan Slobodne zone obležilo je veliko interesovanje za filmove Gangster te voli, hrvatskog režisera Nebojše Slijepčevića, Dobre vibracije - film za koji su se karte rasprodale još u petak, kao i filmsko ostvarenje Stranac sa jezera, reditelja Alana Žerodija. Mesto više se tražilo i za projekcije u Nišu i Novom Sadu.

Nakon poslednje projekcije održano je Hodničko Pesničenje na Slobodnoj zoni. Učesnici i učesnice Pesničenja bili/e su: Zoe Gudović, Višnja Janošević, Mileta Mijatović, Dragoslava Barzut, Milan Milošević, Jelena Anđelovski, hor Proba, Ex Miša, Buzukije Dunavski, autorke i autori sa festivala Slobodna zona, pesnici-namernici i pesnice-namernice.

Zbog ogromnog interesovanja publike i rasprodatih ulaznica, sutra će se u Dvorani Kulturnog centra Beograda organizovati reprizne projekcije filmova za koje se tražila karta više.

Na repriznom programu ce se naći:

15:00 - Short term 12, r. Destin Kreton   

17:00 - Lunchbox, r. Riteš Batra

18:30 - Perveznjakov vodič kroz ideologiju, r. Sofi Fajns

21:00 - Perveznjakov vodič kroz ideologiju, r. Sofi Fajns

(Projekcija od 21h je već rasprodata)

makonda-tracker