Žan Klod Van Dam igra samog sebe

1
Od osmog maja, u novotvorenom multipleksu Kolosej u tržnom centru Ušće, gledaoci će imati eksluzivnu priliku da pretpremijerno pogledaju film JCVD – Žan Klod Van Dam
foto: promo
foto: promo

Film će u ovim terminima biti na repertoaru samo u VIP sali bioskopa Kolosej koja ima samo 60 mesta. Premijera filma JCVD – Žan Klod Van Dam biće sledeće nedelje, u četvrtak, 14. maja, a kuriozitet je da u ovom ostvarenju Žan Klod Van Dam igra samog sebe.

Film prikazuje Žan-Klod Van Dama kao glumca koga je napustila sreća, i on u ovom filmu igra sebe u alternativnoj realnosti. Ostao je bez novca, njegov agent ne može da mu pronađe pristojnu ulogu, a u parnici za starateljstvo nad kćerkom sudija je naklonjen Van Damovoj bivšoj ženi. On se vraća svojoj kući iz detinjstva, u rodnom Briselu, gde ga stanovnici i dalje doživljavaju kao nacionalni simbol.

No, kada ode u banku da podigne novac, nađe se u sred otmičarske pljačke. Zbog slučajne greške, policija osumnjiči Van Dama za zločin. Pošto se događaji odigravaju iz različitih perspektiva, Van Dam se nalazi i u ulozi heroja koji štiti taoce, i u ulozi pregovarača kao osumnjičeni krivac.

Van Dam je prinuđen da ovog puta igra drugačijeg heroja prihvatajući odgovornost za zločine koje nije počinio i za životne greške koje je napravio.

Kako će se Van Dam snaći u novoj ulozi kada pištolj koji je uperen u njega nije napunjen lažnim mecima, publika može da vidi u VIP sali Koloseja, u kojoj se film prikazuje u terminima od 17:15, 19:15, 21:15, 23:15 časova.

makonda-tracker