Zatvoren deveti Kids fest

0
Juče je svečano zatvoren 9. dečiji festival u Domu sindikata u Beogradu u duhu u kom se ovaj festival i održava – veselo i svečano uz brojnu publiku koju čine deca i njihove porodice i prijatelji, kao i specijalnim programom koji je svojevrsni omaž filmu.
Kids fest, promo foto
Kids fest, promo foto

Tokom vikend finala festivala posetioci su se družili sa  animatorima, mađioničarima i maskotama, a specijalni gosti Kids festa tokom vikenda bio je Guitar Art festival, koji je organizovao mini-koncerte gitare i perkusija u holu Doma sindikata. Gosti specijalnog zatvaranja bili su i talenti iz škole UMS, koji su izveli kraći modni performans.



Svečano zatvaranje upotpunila je projekcija filma Mala velika panda, film evropsko-kineske produkcije i najskuplji kineski animirani film do sada. Na ovom filmu radio je veliki broj kreativnih ekipa iz raznih zemalja, a ceo film nacrtan je rukom.



Tokom sedam dana festivala publika je imala priliku da u bioskopima po veoma povoljnim cenama gleda 13 premijera  - igrane, animirane, dokumentarne, 2D i 3D filmove iz raznih krajeva sveta, sinhronizovane na srpski jezik.



Kao i svake godine, u bioskopima su deca imala priliku da učestvuju a raznim igraonicama i radionicama. Hol Doma sindikata u Beogradu bio je pozornica Kids fest arene, prostor u kome se odvijaju zabavne, kreativne i edukativne radionice i igraonice.



Tokom narednih meseci Kids fest će revijalno biti prikazan u gradovima širom Srbije, a najgledaniji filmovi sa festivala naći će se na redovnom bioskopskom repertoaru. Nosorog Oto 3D već se može gledati u bioskopima, dok će se Vitez Rasti 3D u bioskopu naći od 14. novembra, a Safari u Africi 3D od 28. novembra.

Pogledajte video sa zatvaranja:

makonda-tracker