Sandra Bulok i Džordž Kluni zajedno na crvenom tepihu

0
Od 3.oktobra, na redovnom repertoaru svih naših bioskopa nalazi se najnovije ostvarenje meksičkog reditelja, Alfonsa Kuarona, Gravitacija 3D (Gravity)
Ekipa filma Gravity, foto: promo
Ekipa filma Gravity, foto: promo

Dobitnici Oskara, Sandra Bulok (Mrtav ugao) i Džordž Kluni (Siriana) tumače glavne uloge u uzbudljivom filmu koji vas vodi na putovanje kroz neistražene i nezaboravne delove svemira, Gravitacija.

Sandra Bulok tumači lik dr. Rajan Stoun, na njenoj prvoj misiji u kosmos, koju predvodi iskusni astronaut Met Kovalski (Džordž Kluni). Ali na njihovom putu događa se velika katastrofa, njihova letilica biva uništena i njih dvoje ostaju potpuno sami, da plutaju kroz mračan i neistražen prostor. Zaglušujuća tišina im otkriva da su izgubili svaku vezu sa Zemljom, a time i šansu da budu spaseni. Dok strah prerasta u paniku, svaki udah podrazumeva da se smanjuju i zalihe kiseonika, a jedini spas može da bude samo još dublje uvlačenje u zastrašujući beskraj.

Producenti filma napominju da je ovo jedan od najvećih izazova u koji su se upustili, a reditelj dodaje da je projekat skup različitih elemenata od fotgrafije, zvuka do glume.

- Želeli smo da publika učestvuje u tom iskustvu plutanja po prelepom, ali zastrašujućem prostoru - rekao je reditelj.

Šta je o radu na filmu rekla glavna glumca možete pogledati putem linka:

makonda-tracker