Keti Peri: U plavom svetu Štrumpfova...

0
Nakon prvog dela koji je postigao veliki uspeh u bioskopima širom sveta, pevačica Keti Peri vraća se i u nastavku Štrumpfovi 2, u kom ponovo pozajmljuje glas plavokosoj junakinji Štrumpfeti. Nova avantura plavih likova 28. jula stigla je i u domaće bioskope u
foto: Promo
foto: Promo

Pop zvezda Keti Peri snimala je svoj drugi album u Santa Barbari kada je čula da je ekipa filma Štrumpfovi zainteresovana za nju. Poznata po svom jedinstvenom glasu, ova dvadesetosmogodišnja pevačica iz Kalifornije tada je dobila poziv od Radže Gosnela, reditelja prvog dela ovog filma, da pozajmi svoj glas Štrumpfeti – jedinom ženskom liku u štrumpfovskom malom plavom svetu.

- Snimala sam pesmu Teenage Dream kada je jedan od mojih menadžera došao u studio i rekao mi da sam dobila poziv od ekipe iz Sonyja  koja radi na ovom filmu - priseća se Keti koja je u 2012. godine bila proglašena Bilbordovom ženom godine.

Njen debi u animiranom filmu dostigao je neverovatan uspeh, budući da su Štrumpfovi te godine zaradili 563 miliona dolara oduševivši decu i odrasle širom planete svojim animiranim likovima koji su se obreli u pravom, neanimiranom ljudskom svetu.

Da je izuzetno uživala u ulozi Štrumpfete, govori i činjenica kako je Keti s oduševljenjem prihvatila ponudu da se vrati i u nastavku Štrumpfovi 2, i uhvati se u koštac sa još zahtevnijom ulogom jer njen lik ovog puta postaje plen Gargamela, zlog neprijatelja Štrumpfova koga tumači Henk Azarija.

- U nastavku Štrumpfeta je definitivno više zastupljena nego u prvom delu, a film je baziran na priči o njenom poreklu - objasnila je Keti.

U filmu, zli čarobnjak Gargamel još jednom pokušava da iz Štrumpfova izvuče mističnu esenciju, a Štrumpfeta mu je od suštinske važnosti kako bi ostvario svoje planove. Čarobnjak se nalazi u Parizu i stvara Veksi i Hakusa (kojima glas pozajmljuju Kristina Riči i Džej Bi Smuv), dva negativna junaka poznata pod nazivom Nevaljalci. Zajedno, oni kidnapuju Štrumpfetu i odnose je u Pariz gde Gargamel ima velike planove u vezi s Ajfelovim tornjem.

- Mislim da u ovom delu Štrumpfeta mora mnogo da se preispituje i razmišlja o tome ko je ona zapravo - nastavila je pevačica o ovom delu filma.

- Moraće da odraste, a na tom putu Nevaljalci će joj definitivno biti velika distrakcija - dodaje Perijeva navodeći kako je upravo to ono što Štrumpfove 2 čini filmom u kome mnoga deca mogu da se pronađu dok pokušavaju da utvrde svoju porodičnu dinamiku.

- Ovo je, u suštini, porodični film koji ukazuje na situacije i momente s kojima cela porodica može da se poistoveti. Film je napisan veoma duhovito, tako da je skrojen ne samo za mladu publiku, već i za odrasle! Ja sam prilično zahtevna kad se radi o filmovima, a definitivno sam se mnogo smejala i uživala dok sam ga gledala - navodi američka pop zvezda ističući da obožava junakinju kojoj je pozajmila glas i smatra da i sama poseduje neke Štrumpfetine osobine.

 - Ona je brižna, dobroćudna i brine o ostalim Štrumpfovima, kao što i ja postupam sa svojom porodicom i prijateljima - kaže Keti.

- Štrumpfeta nije tek površan lik. Budući da ju je Gargamel stvorio, ona dolazi iz sasvim drugačijeg okruženja nego ostali Štrumpfovi. Emotivno je prošla kroz mnogo toga i zato stalno preispituje svoj život. Poistovećujem se s njom utoliko što i ja imam potrebu da utvrdim ko sam, odakle sam i u kakvu osobu želim da se razvijem. To nam je zajedničko – stalno radimo na sebi. S druge strane, mislim da od ove vrste filmova možete da očekujete neke zaista vredne lekcije za celu porodicu, a posebno u Štrumpfovima 2. Ovaj film je višeslojan i mada mi se prvi deo mnogo dopao, drugim sam do te mere oduševljena da stalno tvitujem o njemu - navodi pevačica koja trenutno vredno radi na svom trećem albumu, ali dodaje da nikako nije zatvorila vrata svojoj filmskoj karijeri. Ostvarenja o Štrumpfovima su, nada se, za nju samo početak.

 

Tijana Radovanović

makonda-tracker