Slobodna zona i MTV dodelili Nagradu za publiku

0
Filmski festival Sloboda zona, u saradnji sa medijskom kućom MTV po prvi put je dodelio Nagradu za publiku turneje festivala. Vredna nagrada, ručni sat marke Fossil dodeljena je Ivani Grujić iz Kruševca, za tekst inspirisan dokumentarcem Marli, Kevina Mekdona
Nagrada za publiku, Slobodna zona
Nagrada za publiku, Slobodna zona

Pobednica konkursa izabrana je jednoglasnom odlukom tročlanog žirija u sledećem sastavu: Srđan Mitrović (filmski montažer i on-air producer medijske kuće MTV, predsednik žirija), Ivana Kolaković (prethodna dobitnica Nagrade za publiku) i Rajko Petrović (direktor i selektor filmskog festivala Slobodna zona).

Turneja filmskog festivala Slobodna zona održana je u 36 gradova širom Srbije. Tokom aprila, maja i juna posetioci projekcija u okviru turneje mogli su da vide izbor od 5 filmova koje je beogradska publika na poslednjem izdanju festivala izglasala za najbolje. Pored već pomenutog dokumentaraca Marli za čiji je prikaz i dodeljena Nagrada za publiku, gledaoci turneje Slobodne zone imali su priliku da vide još  i najnoviji film nemačke rediteljke Margaret fon Trota Hana Arent, zatim  dokumentarac hrvatske rediteljke Dane Budisavljević Nije ti život pjesma Havaja, film Juna Haukelanda Ponovo zajedno (10 godina nakon rata) i Gospodin Lazar Filipa Falardoa.

makonda-tracker