Smrt čoveka na Balkanu u DVD formatu

0
Nakon prikazivanja na domaćim i svetskim festivalima, brojnih osvojenih nagrada i uspešne bioskopske distribucije, film Miroslava Momčilovića Smrt čoveka na Balkanu od 22. juna objavljen i u DVD formatu.

Proizvodnju i distribuciji DVD-a vrši Gold Audio video, a može se kupiti na kioscima, benzinskim stanicama i u CD šopovima.

 Radnja ove crne komedije dešava se u jednom kadru i u realnom vremenuUsamljeni kompozitor izvršava samoubistvo pred web kamerom svog računara. Privučeni zvukom pucnja u stan dolaze njegove komšije, koje provode vreme u stanu, čekujući da stignu hitna pomoć i policija. Sve vreme ih snima web kamera, a da oni toga nisu svesni. Dok čekaju, prekraćuju vreme tako što piju, jedu i igraju šah. Evociraju uspomene na pokojnika, sažaljevaju ga, dižu u nebesa njegovu muziku iako sve vreme ne mogu da se sete njegovog imena. Događaji poprimaju drugi tok nakon što shvate da je kamera na računaru uključena i da ih sve vreme snima. Polako otkrivamo ličnost pokojnika, kao i jednu širu, satiričnu sliku našeg društva...

U filmu igra velika ekipa glumaca, predvođena Emirom Hadžihafizbegovićem, kao i Radoslav Milenković, Nataša Ninković, Anita Mančić, Bojan Žirović, Nikola Đuričko, Mirjana Karanović, Milica Mihajović, Bojan Lazarov, Ljubomir Bandović, Branislav Trifunović, Miloš Samolov, Aleksandar Đurica i Nikola Kojo.

 

 

TAGOVI: Film123
makonda-tracker