Večeras otvaranje filmske revije Blockbuster

0
Komedijom Mlađi referenti u petak, 14. juna u 20 časova i 30 minuta počinje prva letnja revija filmskih hitova Blockbuster, koja će trajati do 19. juna u Beogradu, Novom Sadu i Nišu. Povodom projekcije filma Vatrena trka, u subotu u 18 časova i 30 minuta u Sav
Mlađi referenti film, promo foto
Mlađi referenti film, promo foto

Vatrena trka je priča o eksplozivnom ljubavnom trouglu koji čine konobarica, njen dečko i ljubavnik, umešani u pljačke i ilegalne trke kolima. U filmu igraju Aleks Gonzales i Adrijana Ugarte, perspektivna španska glumica.

Danijel Kalparsoro je reditelj, scenarista i producent rođen u Barseloni. Veći deo svoje karijere proveo je radeći na španskoj televiziji, a njegovi televizijski filmovi Kazna, Bes i Nevin naišli su na dobre reakcije kritike. Prvi dugometražni film, šokantni Skok u prazno, koji je snimio 1995. godine, doneo mu je značajna priznanja: nagradu za najbolji film u Bogoti i nagradu evropskog žirija na filmskom festivalu u Anžeru, Francuskoj. Usledili su filmovi Ratnici, Nestao, Asfalt, Osvajač...

Kalparsoro trenutno radi na filmu u nemačko-špansko-srpskoj koprodukciji pod nazivom Svi panteri su pink. Tema ove akcione komedije je legendarna grupa profesionalnih balkanskih pljačkaša, Pink Panter. Kriminalci koji već godinama nadmudruju policiju imaju zajednički cilj - da izvedu poslednju spektakularnu pljačku. Scenario za film piše poznati srpski dramaturg i scenarista Dimitrije Vojnov, a po priči Bojana Vuletića, reditelja filma Praktičan vodič kroz Beograd sa pevanjem i plakanjem, dok je producent filma Miroslav Mogorović.

Na programu revije Blockbuster sutra biće i trileri Samo bog prašta Nikolasa Vindinga Refna, sa Rajanom Goslingom, u 20 časova i 30 minuta i Poziv Breda Andersona sa Hali Beri u glavnoj ulozi, u 22 časa i 30 minuta.

Sinhronizovana animirana ostvarenja Kruds i Čuvari tajnog kraljevstva biće prikazivani od 12 i 14 časova.

makonda-tracker