Kratki film Virus premijerno večeras u Domu omladine

0
U petak 26.aprila od 19 h film Virus u režiji Miše Zorovića premijerno će biti prikazan u Velikoj sali Doma omladine.

Po scenariju Marka Popovića, a u režiji Miše Zorovića, filmska produkcija Midžor realizovala je kratki film Virus u trajanju od 13minuta.

Radnja filma Virus dešava se danas u Beogradu, u urbanoj gradskoj sredini. Svakodnevnica i sama radnja filma posvećeni su nasilnom ponašanju u porodici, školi, na ulici. Scenario nas nizom eksplicitnih radnji uvodi u teoriju društvenog virusa, nasilja koje se prenosi sa čoveka na čoveka, čime su najviše izložena deca.

Film je dobio nagradu za najbolji autorski rad u oblasti montaže na festivalu Kratki metar u Beogradu u aprilu 2013.god.

Nakon projekcije filma u saradnji sa organizacijom ADRA, Midžor film produkcija organizuje tribinu NASILJE=VIRUS.

Na tribini govore Igor Mitrović, organizacija ADRA; prof. dr Zorica Kuburić, sociolog Filozofski fakultet Novi Sad, Filip Stefanović, apsolvent interdisciplinarne psihoterapije za rad sa decom i adolscentima.

Snaga sedme umetnosti, njena moć interpretacije realnosti je paralela koju će učesnici tribune povući između 13 minuta filma i 13 minuta reči.

Glumačka podela oslanja se na mlade glumce - debitante,Saru Joksimović, Lazara Tomića, Jelenu Kesić, Joanu Knežević, Martu Milosavljević, koji će uz podršku Gorice Popović, Ljubomira Bandovića, Bore Nenića, Tatjane Žerajić, Danice Radulović, Marka Živića, na adekvatan način preneti poruku filma Virus.

Film je podržalo Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije u aprilu 2012.godine na konkursu za dokumentarni i kratkometražni film. Uz pomoć kompanije Canon Srbija, po prvi pu u našoj zemlji snimljen je igrani film kamerom Canon EOS C300, a fotografiju filma potpisuje Đorđe Družetić.

makonda-tracker