Transporter 3 - Šmekerska jurnjava po Evropi

0
Treći nastavak franšize o Frenku Martinu, Transporter 3, stiže u naše bioskope drugog aprila, a uz fantastičnog Džejsona Statama donosi i dosada neviđene scene akcije, ali i romantičnu priču.
Transporter 3
Transporter 3

Kada se nađete licem u lice s čovekom poput Džonsona, ono što vi želite uglavnom nije bitno. On je lukavi i nemilosrdi kriminalac koji ne preza ni pred čime kako bi ostvario svoje ciljeve. Upravo zato otima Valentinu, prekrasnu kćer ukrajinskog političara Leonida Vasilieva, kako bi ga ucenio da potpiše papire koji su mu potrebni za prevoz toksičnog otpada. I dok njih dvojica sređuju papirologiju, Frenk Martin, upada u novu pustolovinu. Džonson je unajmio upravo njega da preveze Valentinu iz Marseja do Odese na Crnom moru. Džonson je siguran da će Frenk savršeno odraditi svoj zadatak, a ako mu slučajno bude nedostajalo inspiracije, tu je i elektronska narukvica-bomba koja će eksplodirati ako se Frenk udalji više od deset metara od svog skupocenog auta. Ono što se ispočetka činilo kao vrlo jednostavan posao uskoro se pretvara u noćnu moru jer se Frenk mora boriti ne samo protiv ljudi koji su ga prisilili na celu ovu priču, već i protiv Vasilievih agenata koji su poslati da ga zaustave. Kao da mu to nije dovoljno, tu je i vrckava Valentina prema kojoj polako počinje imati romantična osećanja.

Transporter 3 je nastavak svetski popularne filmske franšize. Nakon velikog uspeha prva dva filma – više od milion i po gledaoca u Francuskoj, sa svetskom zaradom većom od 50 miliona dolara – treći nastavak je morao podići akcijske scene na dosad neviđeni nivo, kako kažu producenti. Tu na scenu stupa poznati koreograf Korej Juen koji je sarađivao s Džeki Čenom i Džet Lijem, a njegov rad može se videti i u filmovima Smrtonosno oružje 4, X-Men kao i na prethodnim Transporterima. Producentski tim, koji predvodi Lik Beson, poručuju publici da se Frenk kreće, ponaša i izgleda bolje nego ikada. Silni noviteti nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

Duša serijala je njegov glavni lik kojeg Džejson Statam igra već po treći put. Ovaj londonski glumac izgradio je karijeru na opakim likovima koji su uvek spremni za akciju. Što se režije tiče, taj je posao odradio Olivije Megaton, a scenario su napisali stvaraoci franšize, Lik Beson i Robert Mark Kamen.
Film Transporter 3 biće na redovnom filmskom repertoaru u bioskopima Ster Cinema, Kolosej Multipleks i Domu sindikata.

makonda-tracker