Trans sinoć premijerno prikazan u Londonu

0
Psihološki triler Denija Bojla u domaćim bioskopima od 25. aprila

Najnovije ostvarenje engleskog reditelja Denija Bojla, psihološki triler Trans sinoć je premijerno prikazan u Londonu, u bioskopu Odeon West End. Premijeri su, osim reditelja, prisustvovali i glavni glumci filma: Rozario Doson, Džejms Mekavoj i Vinsent Kasel.

Reč je o filmu čija priča prati trgovca umetničkim delima umešanog u ilegalne radnje, koji se udružuje sa hipnotizerom kako bi pronašao izgubljenu sliku. Ulozi rastu kako se magle granice između želja, stvarnosti i hipnotičke sugestije.

Nakon spektakularne ceremonije Otvaranja Olimpijskih igara 2012 u Londonu, dobitnik Oskara Deni Bojl vratio se velikom platnu:

- Nakon ludog leta u Londonu 2012, sjajno je vratiti se svakodnevnom poslu, izdaji i intrigama na filmu, pre nego iza scene. Hteo sam da uradim nešto drugačije , da malo izmešam stvari i mislim da je Trans upravo to. To je zagonetni psihološki triler i, nadam se, uzbudljiva vožnja u kojoj će ljudi uživati i koja će ih inspirisati na priču i raspravu nakon gledanja filma.

Iza kamere, Bojl je okupio svoje česte saradnike uključujući i scenaristu Džona Hodža, sa kojim je Bojl snimio i filmove Trejnspoting, Sasvim neobičan život, Malo ubistvo među prijateljima i Plaža.

Bojl je angažovao i Rika Smita, člana grupe Underworld, koji je, nakon Trejnspotinga, Plaže i ceremonije Otvaranja Olimpijskih igara 2012, bio zadužen za muziku i na ovom projektu.

 Trans će se u domaćim bioskopima prikazivati od 25. aprila.

 

 

 

 

makonda-tracker